21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIROdobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije uređenja plaža od Duhanske do Miševca

Odobrena sredstva za izradu projektne dokumentacije uređenja plaža od Duhanske do Miševca

Splitsko-dalmatinska županija odobrila je Gradu Trogiru sufinanciranje bespovratnim sredstvima od 100.000 kuna za uređenje, izgradnju i održavanje pomorskog dobra u 2017. godini.

Radi se o izradi idejnog rješenja ( šetnice) i ostalih sadržaja na dionici od novog Čiovskog mosta do naselja Miševac; a Grad je uložio zajedno sa ostalom projektnom dokumentacijom odnosno koncept uređenja obalnog pojasa na području Arbanije i idejno rješenje uređenja plaže od Duhanke do novog mosta kopno- Čiovo u ukupnom iznosu od 278.162.00 kuna od kojih će se navedeni dio refundirati od strane SDŽ. 

Na sjevernom dijelu Čiovskog poluotoka, u obuhvatu Grada Trogira , na potezu od Duhanke do Slatina se planira urediti obalni pojas, što predstavlja uređenje obalnog pojasa u duljini cca 4500 m. Opseg radova se planira u širini pojasa cca 40 m s morske strane, a do sjevernog ruba državne ceste.

Predviđeno je planiranim zahvatom težište staviti na zaštiti obalnog pojasa, multifunkcionalnosti ostvarenog prostora i sadržaja, eventualnoj faznoj gradnji, te pripremiti dokumentaciju kako bi se ostvario razvoj turističke ponude, kao i izraditi sadržaje od interesa lokalnog stanovništva u svakodnevnom životu, priopćili su iz Grada Trogira.

 

ZADNJE OBJAVE