16.4 C
Trogir
Ponedjeljak, 19 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Od idućeg tjedna integrirana linija vlaka i autobusa od Trogira do Splita

Od idućeg tjedna integrirana linija vlaka i autobusa od Trogira do Splita

Prvi autobus na novoj liniji kreće sa Autobusnog kolodvora Trogir u ponedjeljak, 14. listopada 2019. u 10:30

HŽ i Promet uvode novu integriranu liniju koja će omogućiti brže prometovanje, a obuhvatit će gradove Split, Solin, Kaštela i Trogir. Cilj je uspostaviti što kvalitetnije veze do centra Splita i obrnuto na relaciji Trogir – Kaštel Stari – Split Predgrađe  – Split.

Već je uspostavljena nova organizacija integriranog prijevoza putnika koja obuhvaća područje od Splita do željezničkog kolodvora Kaštel Stari, a od ponedjeljka proširit će se i na područje od željezničkog kolodvora Kaštel Stari do Trogira zbog čega se uvodi još deset dodatnih vlakova.

LINIJA DO TROGIRA

Linija koja će obuhvatiti i područje Trogira, funkcionirat će tako da će Promet sa svojim autobusom prometovati na relaciji Trogir- zračna luka – željeznička postaja Kaštel Stari, odakle će putnici prelaziti u vlakove i putovati dalje, sa zaustavljanjem kroz Kaštela i Solin do trajektne luke u Splitu.

U suprotnom smjeru prijevoz će teći obratno, a vožnja u jednom smjeru trajat će od Trogira do centra Splita, približno 20 minuta autobusom te isto toliko minuta vlakom. Autobusi će prometovati u skladu s dolaskom i odlaskom vlakova.

KARTE

Pojedinačne i papirnate pokazne  karte Prometa vrijedit će u vlakovima na relaciji Kaštel Stari – Split i obrnuto, a karte HŽ Putničkog prijevoza vrijedit će u 1., 2. i 3. zoni autobusnog prijevoza na širem splitskom području.

Osim prodajnih mjesta Prometa, karte za 1., 2., 3. i 4. zonu autobusnog prijevoza moći će se kupiti i na željezničkom kolodvoru Split.

Ovakva organizacija integriranog prijevoza vrijediti do 14. prosinca 2019. godine.

ZADNJE OBJAVE

Na državnom prvenstvu u Zadru ekipe ŽOK Trogir 5. u maloj i mini odbojci

Najmlađi uzrasti hrvatske odbojke okupili su se ovog vikenda na najbrojnijem natjecanju u Zadru na prvenstvima za najmlađe kadetkinje i kadete do...

Pomoć slijepim i slabovidnim osobama na podcastu Maria Markovine

Trogiranin Mario Markovina nedavno je pokrenuo podcast pod nazivom Znanje i Kreativnost koji se bavi problematikom slijepih i slabovidnih

U SPOMEN – Ivan Pavković (1928 – 2020)

U bolja prostranstva otišao je pjesnik Ivan Pavković, rođen 1928. u Segetu Gornjem, autor četrdesetak knjiga stihova i aforizama Nedavno...

AUDIO: Deveto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

PP Trogir: Objavio fotografiju sa zračnom puškom pa ga potražila policija

Trogirski policajci su dovršili istraživanje nad dvojicom muškaraca koje su osumnjičili zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.