20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIROd idućeg tjedna integrirana linija vlaka i autobusa od Trogira do Splita

Od idućeg tjedna integrirana linija vlaka i autobusa od Trogira do Splita

Prvi autobus na novoj liniji kreće sa Autobusnog kolodvora Trogir u ponedjeljak, 14. listopada 2019. u 10:30

HŽ i Promet uvode novu integriranu liniju koja će omogućiti brže prometovanje, a obuhvatit će gradove Split, Solin, Kaštela i Trogir. Cilj je uspostaviti što kvalitetnije veze do centra Splita i obrnuto na relaciji Trogir – Kaštel Stari – Split Predgrađe  – Split.

Već je uspostavljena nova organizacija integriranog prijevoza putnika koja obuhvaća područje od Splita do željezničkog kolodvora Kaštel Stari, a od ponedjeljka proširit će se i na područje od željezničkog kolodvora Kaštel Stari do Trogira zbog čega se uvodi još deset dodatnih vlakova.

LINIJA DO TROGIRA

Linija koja će obuhvatiti i područje Trogira, funkcionirat će tako da će Promet sa svojim autobusom prometovati na relaciji Trogir- zračna luka – željeznička postaja Kaštel Stari, odakle će putnici prelaziti u vlakove i putovati dalje, sa zaustavljanjem kroz Kaštela i Solin do trajektne luke u Splitu.

U suprotnom smjeru prijevoz će teći obratno, a vožnja u jednom smjeru trajat će od Trogira do centra Splita, približno 20 minuta autobusom te isto toliko minuta vlakom. Autobusi će prometovati u skladu s dolaskom i odlaskom vlakova.

KARTE

Pojedinačne i papirnate pokazne  karte Prometa vrijedit će u vlakovima na relaciji Kaštel Stari – Split i obrnuto, a karte HŽ Putničkog prijevoza vrijedit će u 1., 2. i 3. zoni autobusnog prijevoza na širem splitskom području.

Osim prodajnih mjesta Prometa, karte za 1., 2., 3. i 4. zonu autobusnog prijevoza moći će se kupiti i na željezničkom kolodvoru Split.

Ovakva organizacija integriranog prijevoza vrijediti do 14. prosinca 2019. godine.

ZADNJE OBJAVE