19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAOd danas se nastavljaju akcije porezne i carine: Evo koga će posebno...

Od danas se nastavljaju akcije porezne i carine: Evo koga će posebno kontrolirati

U razdoblju od 9. do 15. svibnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

– U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, priopćeno je iz ministarstva financija.

Osim taksista i ugostitelja ovaj put će meta inspekcijskog nadzora biti i trgovci satovima i nakitom. 

– Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. ostali kopneni prijevoz putnika,   

2. djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, i

3. trgovina na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama”.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 9. do  15. svibnja 2019. godine.

– Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu”, pojašnjeno je u vezi akcije.

 

ZADNJE OBJAVE