17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježena 76. godišnjica oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora

Obilježena 76. godišnjica oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora

Povodom obilježavanja 76. godišnjice oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora u Trogiru i susjednim općinama u srijedu (28.10.2020.) su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule u Drugom svjetskom ratu s ovog područja.

Na Gradskom groblju i na spomen obilježjima u gradu počast poginulima odali su predstavnici Gradske uprave, antifašističkih udruga i političkih stranaka.

-Na današnji dan 1944. godine na ovom prostoru je svanulo sunce slobode. Obilježavamo uspomenu i sjećanje na 1162 herojskih sinova i kćeri koji su svojim životom platili našu slobodu, kazao je Drago Mindoljević, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trogir.

-Odajemo počast hrabrim ljudima s trogirskog područja koji su dali svoje živote za oslobođenje od fašističkog okupatora. Naš grad postao je slobodan prije 76 godina zahvaljujući svim borcima i drugim nevinim žrtvama koji su ispred svojih života stavili zajedničko dobro, domoljublje, nesebičnost, čovjekoljublje i junaštvo. To su univerzalne vrijednosti koje baštinimo, koje trebamo kontinuirano slaviti i ponavljati mlađim generacijama, posebno danas kada često čujemo ideje koje prijete miru, jednakosti i slobodi. Tada kao i početkom 90-ih bili smo na pravoj strani povijesti. Možemo biti ponosni na to! Česetitam svim Trogirkama i Trogiranima Dan oslobođenja, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)

ZADNJE OBJAVE