13 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježena 73. godišnjica oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora

Obilježena 73. godišnjica oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora

Povodom obilježavanja 73. godišnjice oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora u Trogiru i susjednim općinama  položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule u Drugom svjetskom ratu.

U subotu su na Gradskom groblju i na spomen obilježjima u gradu počast poginulima odali članovi Udruga antifašista Trogira i Splita, Krešimir Sršen, predsjednik Zajednice antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije, gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima te predstavnici političkih stranaka SDP-a i HNS-a.

Predsjednik trogirske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Drago Mindoljević tom se prilikom prisjetio kako se 28. listopada nekada obilježavao kao Dan općine Trogir. Naglasio je kako su partizanski borci pali u Drugom svjetskom ratu položili svoje živote u temelje Hrvatske i dio su slobodne nam demokratske RH.

-Trogir je 28. listopada 1944. godine oslobođen od fašističkog okupatora i danas smo se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili onih koji su u toj borbi položili svoje živote, kazao je gradonačelnik Ante Bilić.

Krešimir Sršen, predsjednik Zajednice antifašističkih boraca i antifašista Splitsko-dalmatinske županije i prof. Josip Milat, predsjednik splitske Udruge antifašista, čestitali su Trogiranima godišnjicu oslobođenja grada od fašističkog okupatora.

 

Foto: Grad Trogir

{gallery}oslobodjenje{/gallery}

ZADNJE OBJAVE