21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježen Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Obilježen Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Iza nas je Tjedan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježen raznim aktivnostima djelatnika,volontera,djece,učenika i naših  sugrađana.

Sve je započelo već 3.svibnja vrijednom donacijom malih-velikih humanitaraca Dječjeg vrtića Vrabac koji su od prihoda svoje predstave kupili higijenske proizvode za potrebite sugrađane.

Dobrovoljni darivatelji krvi, njih 50, u veselom i raspjevanom okruženju, uživali su u  dvodnevnom izletu posjetivši Dubrovnik,Ston i Trsteno.

-Bili smo sudionici Smotre Hrvatskog Crvenog križa na Jarunu koja je kroz izgrađeni izmještajni centar s brojnim šatorima prezentirala  svih 25 djelatnosti koje HCK kroz svoja društva provodi uz demonstraciju vježbe spašavanja utopljenika od strane Službe spašavanja na vodi te način zaprimanja humanitarne pomoći koju dovozi vojni helikopter,a volonteri i djelatnici je preuzimanju.

Mladi volonteri su pokazali svoja znanja i vještine pružanja prve pomoći za oko 120 djece i učenika OŠ Petar Berislavić ,OŠ Majstora Radovana  i Dječjeg vrtića Vrabac  pokazavši kako se tretiraju ogrebotine, udarci,vanjsko krvarenje, krvarenje iz nosa, besvjesno stanje, pothlađenost i toplinska slabost te kako reagirati i kada pozvati hitnu službu. Sva zbrinjavanja pokušali su i sami praktično primijeniti na svojim prijateljima. 

Dežurstvima u Kauflandu od 8. do 13.svibnja u popodnevnim satima, mladi su pokazali sposobnost animacije naših sugrađana da doniraju prehrambene proizvode u našu humanitarnu  košaricu i time osigurali oko 350 kg hrane za potrebite. 

Tradicionalna javnozdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi održana je 13.svibnja u jutarnjim satima kod sjevernih gradskih vrata, a četvero volontera realiziralo je 170 mjerenja.

O srca zahvaljujemo svim volonterima i sudionicima  na trudu,kao i svim sugrađanima koji nas podržavaju i cijene naš rad, kazala je ravnateljica GDCK Trogir Tanja Jakus. 

Izvor: GDCK Trogir

{gallery}gdck01{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE