21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO:Obilježen Dan antifašističke borbe

FOTO:Obilježen Dan antifašističke borbe

Povodom Dana antifašističke borbe delegacija Grada Trogira predvođena gradonačelnikom Antom Bilićem i  članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trogir te Gradskog odbora SDP-a i HNS-a, položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-kosturnici palim borcima NOB-a na Gradskom groblju.

 – Antifašistička borba velikim je slovima upisana i u povijest Trogira čiji su stanovnici zdušno i hrabro branili temeljne ljudske i civilizacijske vrijednosti te nam ih ostavili u naslijeđe. Svi oni u borbi protiv fašističkog režima utkali su svoje živote u civilizacijske vrijednosti koje danas uživamo, kao što su sloboda, jednakost i ljudska prava. Njihova žrtva ostat će zauvijek upamćena, rekao je gradonačelnik Bilić.

U ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista prisutnima se obratio predsjednik Drago Mindoljević, a don Dražen Balić izmolio je odrješenje za sve poginule.

Vijenci su položeni i na spomen ploči kod sjevernih gradskih vrata i u kuli Kamerlengo, a dan ranije u Mjesnim odborima Plano, Drvenik Veliki i Mali, Arbanija i Žedno te Općinama Okrug i Marina. 

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)

{gallery}antifasisti03{/gallery}

ZADNJE OBJAVE