23 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRObilježen 55. rođendan Osnovne škole Majstora Radovana

Obilježen 55. rođendan Osnovne škole Majstora Radovana

Osnovna škola Majstora Radovana obilježila je u petak Dan škole. Učenica 5.a razreda Meri Matković napisala je tekst o rođendanu svoje škole:

 Dvodnevnim slavljem, 23. i 25. svibnja 2018. godine, naša škola svečano je obilježila svoj 55. rođendan. Program proslave započeo je 23. svibnja (srijeda) priredbom, na kojoj su uz glazbeno-scenski program nagrađeni učenici i njihovi mentori koji su se tijekom protekle školske godine iskazali postignutim uspjesima. Ravnateljica, Zorana Brodarić, podsjetila nas je na mnogobrojne uspjehe i događanja koja su se odvijala tijekom ove školske godine, s naglaskom na humanost koju su učenici pokazali kroz razne akcije u školi.

U petak, 25. 5. 2018. godine, nastava se održavala samo u jutarnjoj smjeni od 8:00-11:30. Taj Projektni dan, posvetili smo kulturnoj baštini Trogira i tako se pridružili ostatku Europe, jer je poznato da je 2018. godina proglašena godinom kulturne baštine.

Učenici prvih i drugih razreda sudjelovali su u natjecanju u starim igrama poput školice, potom su u svojim razredima imali kviz o poznavanju Trogira.

Tog dana održale su se brojne radionice te ste mogli naučiti kako izraditi medalju s likom Majstora Radovana od glinamola, sašiti minijaturnu trogirsku nošnju ili je izraditi od različitih materijala,izraditi motive kamenih kuća od oblutaka i raznih kamenčića,kako izraditi vlastite razglednice s motivima Trogira. Bilo je tu radionica s kvizovima na stranim jezicima, izrade prezentacija i online kvizova kroz informatičku pismenost, slaganje puzzle slika s motivima škole i Trogira te izrade mudrih izreka o Trogiru na glagoljici. Imali smo i grupu turističkih vodiča koja je svoje znanje o Trogiru pokazala u samom gradu i to na različitim jezicima.

Ovo je prvi puta da je obilježavanje Dana škole ovako organizirano kroz zajednički projektni dan i nadamo se kako će postati tradicionalno.

Foto: OŠ Majstora Radovana

{gallery}skola011{/gallery}

ZADNJE OBJAVE