24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRObavljena primopredaja u Brodotrogiru – Sretno ti more DvinaGulf!

Obavljena primopredaja u Brodotrogiru – Sretno ti more DvinaGulf!

U Brodotrogiru se obavila primopredaja m/v DvinaGulf radnog naziva Novogradnja 329 vrijednosti više od USD 30 milijuna. Ugovor o opremanju tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 tdw potpisan je krajem 2014.g. između Hrvatske brodogradnje Trogir d.o.o. i društva VITERLEF MANAGEMENT LIMITED, BVI.

Naime, radi se o tankeru za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda od 45,000 metričkih tona koji je namijenjen  za prijevoz IMO II proizvoda u 20 tankova, duljine 183 m i širine 32,2 m. Trup broda izgrađen je prije desetak godina u brodogradilištu JSCo «PO «Sevmash»  na sjeveru Ruske Federacije, u oblasti Arkhangelska,  prema projektu norveškog naručitelja,  jednog od najvećih vlasnika kemijskih tankera na svijetu. Pri dolasku u naš škver bio  je  djelomično opremljen,  glavnim pogonskim strojem, pomoćnim motorima i još nekom popratnom opremom.

Zadatak trogirskih brodograditelja, pored opremanja i završetka gradnje je bio prilagoditi projekt iz tog vremena i uskladiti s današnjim propisima i standardima te „pomladiti“ brod.

Primopredajni protokol potpisao je u ime naručitelja g. SergeyNeklyudov, jedan od direktora krovne kompanije Nevsky Mazut iz Ruske Federacije, a u ime Hrvatske Brodogradnje Trogir, direktor Mateo Tramontana.

Brodotrogir u svom brodogradilištu dovršava gradnju i drugog tankera Novogradnje 339 iz ove serije za istog naručitelja. I on je kao i ovaj prvi brod djelomično izgrađen i opremljen u brodogradilištu JSCo «PO «Sevmash».

Foto: Brodotrogir

{gallery}novogradnja{/gallery}

ZADNJE OBJAVE