15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021

O’š na kavu?

U sklopu treće faze popuštanja mjera je otvaranje ugostiteljskih objekata. Građani će nakon gotovo dva mjeseca, od danas, 11. svibnja, ponovno moći sjesti u omiljen im kafić i naručiti kavu. HZJZ propisao je mjere kojih se ugostitelji i gosti moraju pridržavati kako bi se smanjila mogućnost širenja pandemije koronavirusa.

Kako su te preporuke primijenili u stvarnosti te kako će izgledati odlazak na kavu, kolač, sladoled ili piće u novom razdoblju, provjerili smo u kavani „ĐOVANI“.

-Trenutno ne očekujemo puno gostiju, ali spremni smo pa što bude. Nakon gosta se treba dezinficirati stol i onda tek može sljedeći sjesti. Jedan djelatnik naplaćuje, drugi poslužuje – otkrio nam je vlasnik Ivan Karara i objasnio kako oni jedini prodaju sladoled već par dana.

-Prodajemo ga već od petka s prozora, bez ulaska gostiju u objekt. Dosta je naših ljudi svratilo, ali to nije broj koji se inače očekuje. Svima je jasno da nema turista. Udaljenost između gostiju treba biti metar i pol, a stolova ima u bašti oko 30 posto. Teško je predvidjeti kakva će biti sezona, no moje mišljenje je da će biti grozna. Morat ćemo još malo pričekati i vidjeti razvoj situacije – rekao nam je Karara.

Tekst: AL

Ivan Karara za Gradski radio Trogir

Naši sugrađani jedva su dočekali druženje i ispijanje svoje omiljene šalice kave poslušajte u anketi Gradskog radija Trogir

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE