19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRNoviteti u trogirskim vrtićima: sportske grupe, logoped, defektolog, edukacije za odgajateljice...

Noviteti u trogirskim vrtićima: sportske grupe, logoped, defektolog, edukacije za odgajateljice…

 

Gradu Trogiru odobrena su sredstva u vrijednosti od 3,7 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Dječji vrtić Trogir – partner obiteljima”, a kojima će se u trogirske vrtiće implementirati čitav niz novosti i unaprijediti njihov rad, ali i živote djece, roditelja i odgajateljica. Radi se o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali. Intenzitet potpore iznosi sto posto.

Projekt će prvenstveno osigurati fleksibilniji rad vrtića prilagođen zaposlenim roditeljima, odnosno nudit će dva produljena boravka i tri dodatna poslijepodnevna boravka za ukupno stotinu djece koja bi bila korisnici programa.

Osim toga, projekt podrazumijeva i nekoliko noviteta – sportski program u svim skupinama za svu djecu. Trogirska djeca dobit će i podršku stručne službe – po prvi put dio njihovog predškolskog razvoja bit će defektolog i logoped, a i roditelji će biti zastupljeni kroz ovaj program na način da će se za njih organizirati prikladne radionice.

– Iznimno smo zadovoljni i sretni što su nam odobrena sredstva za ovaj projekt. Radi se o sadržajima koji su u 2018. nužni u trogirskim vrtićima i koji će olakšati život roditeljima, poboljšati uvjete našoj djeci, ali i osigurati stimulativnije okruženje za odgajateljice – istaknula je dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić te otkrila kako je još jedna novost edukacija odgajateljica za kvalitetnije usluge institucionalnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dobivenim iznosom osigurat će se i nova oprema kako bi se dodatno podignula razina kvalitete i standarda vrtićkih skupina.

Više detalja o projektu bit će objavljeno prije početka njegove provedbe.

 

ZADNJE OBJAVE