14 C
Trogir
Subota, 16 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRNOVI DRVORED TAMARISA NA ČIOVU

NOVI DRVORED TAMARISA NA ČIOVU

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić i predsjednik uprave Trogir Holdinga Danijel Kukoč obišli su nekoliko trogirskih kvartova u kojima se rade infrastrukturni zahvati. Tako su se zaustavili u Naselju, na istočnom i zapadnom ulazu u grad… Novinarima su se obratili na Čiovu u neposrednoj blizini PŠU Banj gdje su radnici Trogir Holdinga zasadili 30 stabala tamarisa.

  • Imamo veliki broj gradilišta u gradu, ali i drugih površina koje treba urediti. Obišli smo Naselje gdje također planiramo hortikulturno uređenje, rasvjetu… Gledali smo što unaprijediti i u pogledu otpada. Sada smo na Čiovu gdje je u tijeku sadnja novih stabala. Vrlo bitne su nam zelene politike, ozelenjivanje grada, energetske obnove… Plan nam je ove godine posaditi preko 100 novih stabala. Krećemo s ovom lokacijom na Čiovu, a slijedi uređenje i ozelenjivanje parkinga kod groblja i još nekoliko mjesta. Na lokaciji uz more jedino tamaris može preživjeti, a na ostalim vidjet ćemo što će preporučiti stručnjaci kao i Odjel zelenih površina Trogir Holdinga za kojeg smatram da je iznimno kvalitetan. Nadam se da će građani biti zadovoljni i da ćemo imati zeleniji grad, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.
  • Prošle sezone ovdje smo uredili parking koji je namijenjen stanarima Čiova. Paralelno uređujemo i ostalih šest parking mjesta za koje imamo koncesiju sklopljenu sa Županijskom lučkom upravom, a radimo i na hortikulturnom uređenju ovog dijela. Posadit ćemo 30 tamarisa sukladno programu Grada Trogira što je početak hortikulturnog uređenja cijelog grada, naglašava predsjednik uprave Trogir Holdinga Danijel Kukoč.

AL

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE