7 C
Trogir
Petak, 21 siječnja, 2022
NaslovnicaSPORTNovi atraktivni Summer Sea Polo vaterpolo turnir u moru idućeg tjedna u...

Novi atraktivni Summer Sea Polo vaterpolo turnir u moru idućeg tjedna u Splitu

 

Tradicija igranja vaterpola u moru ovog se ljeta vraća u Split.

Summer Sea Polo naziv je turnira koji će u petak 13. i subotu 14. srpnja na splitskoj plaži Jadran okupiti više od stotinu sudionika iz šest europskih zemalja. Profesionalci, amateri, olimpijski pobjednici i legende vaterpola natjecat će se na prvom Summer Sea Polu čiji je cilj postati tradicionalnim, ali i vratiti ljetna vaterpolo uzbuđenja na plažu Jadran.

“Ovo je jedan novi, stari turistički proizvod. Vraćamo se tradiciji igranja vaterpola u moru. Mi Splićani to volimo jer su nas upravo te igre na moru i odgojile. Mišljenja sam da će se to svidjeti i našim gostima. Budući da je ovaj turnir međunarodni zasigurno će privući i brojne navijače koji će bodriti svoje timove. Posebno nas veseli što će se ove godine turniru priključiti i žene. Dokazat ćemo da i žene mogu dobro igrati vaterpolo. Divna kombinacija spaja ovu priču budući da je Split grad sporta, no Split krasi i epitet grada mode!” – izjavila je Alijana Vukšić.

Turnir će se održati uoči početka Europskog prvenstva u Barceloni. Na njemu će sudjelovati više desetaka sudionika iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore i BiH, raspoređenih u osam ekipa. One će biti sastavljene od amatera i veterana, a igrat će i dvije ženske ekipe. Također, turnir će okupiti hrvatske i europske legende ovog sporta koje će u subotu odigrati revijalnu utakmicu.

„Zadovoljstvo je prisjetiti se kako se vaterpolo igrao nekada i što je on značio. Mislim da je lokacija turnira izvrsna, jer se približavamo stotoj godišnjici poznatog Sportskog društva i Vaterpolo kluba Jadran. Ovim turnirom obilježit ćemo 110 godina igranja vaterpola te će turnir biti i još jedna promocija zlatnog desetljeća hrvatskog vaterpola!”- izjavio je Milivoj Bebić, a uz njega na predstavljanju turnira u ime Sportskog društva Jadran govorio je predsjednik Srđan Kovačić.

Summer Sea Polo ponovno vraća vaterpolo u Jadransko more i ovog ljeta nudi jedinstvenu priliku kako sudionicima tako i domaćim i stranim gostima za nesvakidašnje sportsko druženje ali i uživanje u brojnim popratnim zabavnim sadržajima.

“Split je jedna od najboljih destinacija za održavanje ovakvog turnira s obzirom na brojne proslavljene vaterpoliste koje je ovaj grad dao. Povod za organizacijom nam je bila tradicija koja je pomalo izgubila značaj te smo ju ovim događajem odlučili povratiti te povećati samu medijsku promociju vaterpola kao sporta!” – izjavio je vaterpolist Egon Jurišić koji turnir organizira u suradnji s dizajnericom Anamarijom Asanović, a uz podršku Turističke zajednice Grada Splita.

Atraktivni turnir na otvorenom sasvim sigurno će privući veliku pažnju Splićana, ali i stranih gostiju te postati jedno od posjećenijih sportsko-turističkih događaja ljeta. Podršku prvom Summer Sea Poludali su Turistička zajednica grada Splita i Sportsko društvo Jadran, a generalni partner turnira je HEP.

Utakmice se u petak i subotu igraju od 13 do 20 sati, dok popratni zabavni program za posjetitelje traje do 22 sata. Utakmice najmlađih igrat će se u petak od 10 do 12 sati, a utakmica vaterpolo legendi na rasporedu je u subotu u 16 sati.

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE