20 C
Trogir
Nedjelja, 25 rujna, 2022
NaslovnicaDOGAĐAJI"Noć otvorenih vrata" u Zračnoj luci Split

“Noć otvorenih vrata” u Zračnoj luci Split

U Zračnoj luci Split u petak 27. siječnja od 13 do 19 sati održat će se „Noć otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.“

-Istu manifestaciju organizirali smo dva puta u vojarni Zemunik. Kako je aktivnost dobro prihvaćena u javnosti htjeli smo posjetiteljima sa područja Splitsko-dalmatinske županije po prvi puta ponuditi mogućnost doživljaja aviona i helikoptera HRZ i PZO kroz zanimljiv i atraktivan program, rekao je pukovnik Marinko Karačić časnik za odnose s javnošću 93. zrakoplovne baze Zemunik.

U dnevnom dijelu dana posjetitelji će moći razgledavati avione i helikoptere te promatrati atraktivni letački program od 15,00 sati. 

U sumrak, od 17,00 sati  zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje bit će poseban doživljaj vidjeti izloženu tehniku na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću. 

Priređeni su i drugi sadržaji kao izbor „Naj-osmjeha pilotske kabine“, nagradne igre i druga iznenađenja dok će mladi na promotivnom pultu dobiti informacije o mogućnostima školovanja za vojne pilote i pripadnike Oružanih snaga RH.

Posebno zanimljiva je radionica za djecu „Pilotiranje na simulatoru aviona MiG-21“ gdje će djeca uz pomoć pilota simulirati upravljanje borbenim avionom MiG-21.

ZADNJE OBJAVE