25 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNeodgovorni pojedinci ostavljaju glomazni otpad na javnim površinama

Neodgovorni pojedinci ostavljaju glomazni otpad na javnim površinama

Iz gradskog komunalnog poduzeća Trogir Holding d.o.o. stigla nam je obavijest u kojoj sugrađane upozoravaju kako su, uočili glomazni otpad na javnim površinama.


“Primijetili smo ovih dana nered oko postavljenih polupodzemnih kontejnera Moloka na lokaciji Fortin. Neodgovorni pojedinci ostavljaju glomazni otpad na javnim površinama, kao što možete vidjeti u svježe zabilježenom primjeru na fotografijama. Ovim putem molimo sve građane da glomazni otpad ne ostavljaju na javnim površinama, uz napomenu kako je nepropisno odlaganje kažnjivo i zakonom zabranjeno. Glomazni otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, a koji je sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom zabranjeno odlagati na javnim površinama. Također, odlaganje glomaznog otpada na javnim površinama stvara negativnu sliku o čistoći gradskih površina, a posebno u turističkim centrima. U glomaznom otpadu koji se nekontrolirano odlaže na javne površine često se nalazi opasan otpad, poput elektroničkih uređaja, ambalaža onečišćenih bojama i lakovima te akumulatora, čije određene komponente su jako opasne i toksične”, poručili su iz ovog gradskog komunalnog poduzeća.

No, postoji rješenje: glomazni otpad građani mogu odložiti na skladište Trogir Holdinga d.o.o. na lokaciji Put Dobrića 6, Plano u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 07:00 do 14:00 sati.

ZADNJE OBJAVE