20.1 C
Trogir
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAMARINA: Započeli radovi na izgradnji objekta vodoopskrbe vrijedni 10,24 milijuna kuna

MARINA: Započeli radovi na izgradnji objekta vodoopskrbe vrijedni 10,24 milijuna kuna

Za godinu i pol dana stanovnici Sevida u Općini Marina trebali bi dobiti pitku vodu. Naime, danas su počeli radovi na izgradnji objekata vodoopskrbe za Sevid vrijedni 10,24 milijuna kuna, a nakon njihove realizacije stvorit će se uvjeti za daljnji razvoj vodne infrastrukture za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Time će se poboljšati kvaliteta života stanovnika i stvoriti bolji uvjeti za razvoj turizma i gospodarstva. 

– Ovo je veliki značaj za Općinu Marina, naselje Sevid, ali i za nastavak daljnje izgradnje vodoopskrbne mreže do Drvenika Malog i Drvenika Velog. Očekujemo da bi ovo gradilište trebalo biti završeno za godinu i pol dana. Vrijednost ovog projekta je velikim dijelom sufinancirana iz EU fondova sa 6,7 milijuna kuna. – rekao je direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta i dodao kako očekuju da će uskoro otvoriti niz drugih gradilišta. Projekt  aglomeracije se odnosi na područje Trogira, Kaštela, Solina i Splita i time rješavamo odvodnju i vodovodnu mrežu, odnosno pročišćavanje, što je jedan od glavnih uvjeta prema EU. Projekt izgradnje objekata vodoopskrbe Sevid obuhvaća spoj južnog dijela vodoopskrbnog sustava Općine Marina s vodoopskrbnim sustavom Šibenika, odnosno dionicu u Splitsko-dalmatinskoj županiji i izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže gornjeg dijela naselja Sevid- zaključio je Šuta.

– Ovo je  dokaz da je rad lokalne uprave urodio plodom i predstavlja veliki značaj za našu općinu.  Ovo smo  čekali godinama. Ne samo početak radova nego i nastavak pripreme za spoj iz pravca Supljaka, rekao je Ante Mamut, načelnik Općine Marine i podsjetio kako su  prošle godine usred sezone ostali bez pitke vode.

– Županija u ovom djelu nije imala potrebe sufinancirati projekt, ali značajnija sredstva ćemo izdvojiti za drugi dio projekta kada se bude rješavao zagorski dio Marine, Mitlo, Blizna Gornja i Blizna Donja, rekao je dožupan Ante Šošić uputivši čestitke Vodovodu i Općini Marina uz napomenu kako su  Grad Trogir i splitski Vodovod  s 300.000 kuna sufinancirali projektnu dokumentaciju za Drvenike, kako se rješavaju problemi na zapadnom dijelu općine, a izdvojit će se i značajnija sredstva za pomorska dobra u Marini.

ZADNJE OBJAVE