17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJANastavni zavod za javno zdravstvo – u Splitu, Solinu i Kaštelima koncentracija...

Nastavni zavod za javno zdravstvo – u Splitu, Solinu i Kaštelima koncentracija plinova u zraku ne prelaze dozvoljene granične vrijednosti

Priopćenje za javnost 19.07.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo i nadalje kontinuirano prati satne vrijednosti koncentracija plinova u zraku, sukladno Uredbi i Zakonu o zaštiti zraka na svojim mjernim postajama na Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima.

U posljednja 24 sata koncentracije praćenih plinova ni u jednom trenutku nisu prelazile dozvoljene granične vrijednosti.

Razloga za uznemirenost građana nema.

Preporuke koje je NZJZ uputio građanima ostaju na snazi zbog još uvijek prisutnog dima u zraku koji se širi s opožarenih područja.

Sam dim, kao i neugodan miris koji se osjeti u zraku, ne predstavlja neposrednu opasnost za zdravlje ljudi ali može izazvati iritaciju dišnih puteva kao i peckanje u očima stoga se i nadalje preporuča građanima da zatvaraju prozore i vrata, klimatiziraju prostore u kojima borave, posebice ukoliko se radi o kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima i maloj djeci.

U slučaju nužnog izlaska na otvoreni prostor preporuča se usta i nos prekriti maskom ili laganom pamučnom tkaninom, a na oči staviti sunčane naočale.

Ove mjere ostaju na snazi do daljnjega.

Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavlja s intenzivnim praćenjem plinova u zraku, te će o istima obavještavati javnost.

ZADNJE OBJAVE