9 C
Trogir
Srijeda, 30 studenoga, 2022
NaslovnicaKULTURANakon uspješne godine rada Trogirski glazbenici obogatit će Trogirsku adventuru

Nakon uspješne godine rada Trogirski glazbenici obogatit će Trogirsku adventuru

U ovo vrijeme lani, osnovana je udruga Trogirski glazbenici

Prije godinu dana odradili su prvi službeni sastanak, a aktivno djelovanje započeli su mjesec dana nakon prvim koncertom za Dan grada. Od tada, zaključno s Trogirskim kulturnim ljetom održali su deset koncerata i organizirali 1. Festival klapa u Trogiru.

Naša sugrađanka Ursa Ljuban, orguljašica i dopredsjednica spomenute udruge osvrnula se na rad u prvoj godini djelovanja te je najavila koncerte koji su na programu Zimske adventure. 

„Prošle godine napravili smo svoj prvi koncert, tj. obilježili aktivno djelovanje u sklopu STIVANJE 2018. u Gradskoj vijećnici, a isto smo ponovili ove godine. Nadam se da će koncert ući u tradiciju jer se radi o iznimnom kulturnom događaju. Koncert je bio odlično primljen. Sad nas je četvero, ali imamo široku publiku. Cilj nam je oživljavanje kulturnog života u gradu i tko god se smatra adekvatnim za rad s nama naravno da je dobrodošao. U sklopu Zimske adventure imat ćemo dva nastupa. Prvi je u utorak, 24. prosinca kada će kvartet Bozzoti nastupiti na gradskoj pjaci, a drugi je na zadnji dan programa u nedjelju, 5. siječnja kada ćemo održati Božićni koncert u Galeriji Cate Dujšin Ribar. Veselimo se radu u idućoj godini kada se obilježava jubilarno 50. Trogirsko kulturno ljeto i nadamo se da ćemo uspjeti dovesti trenutno najboljeg hrvatskog pijanista Aljošu Jurinića  u Trogir“, ispričala je Ursa Ljuban

Ursa je bila gošća na lokalnom radiju… razgovor poslušajte u cijelosti.

{mp3}URSA{/mp3}

 

 

ZADNJE OBJAVE