29 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNakon dva zagrebačka koncerta dječji zborovi Chopinine i Bachovine nastupaju u Trogiru

Nakon dva zagrebačka koncerta dječji zborovi Chopinine i Bachovine nastupaju u Trogiru

Dječji zborovi Chopinine i Bachovine u utorak, 20. lipnja, s početkom u 19:30 sati nastupaju u trogirskoj prvostolnici.

Zborovi Pjevačkog studija Mozartine tijekom svibnja i lipnja bili su izuzetno vrijedni, pa su tako već održali predivne koncerte u Jastrebarskom, Đurđevcu, Karlovcu, Ljubešćici, nastupe u Rezidencij Kraljevine Norveške i na Europskom danu udruga u Zagrebu, te dva koncerta u dvije prepune dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda. 

Početak ljetne turneje Mozartine su započinju koncertom klasične glazbe u Zadru 16.06., a u istom ritmu nastavlju i Dječji zborovi Papandopuline i Scarlattine s koncertom u Ninu 18.06.  Za kraj ljetne koncertne sezone dječji zborovi Chopinine i Bachovine održat će koncert u Trogiru. Uz dirigentice Kristinu Horvat i Irenu Curić, te  glasovirsku pratnju renomiranog zadarskog pijaniste Jurice Šoše, zborovi će izvesti skladbe klasične glazbe skladatelja kao Gotovac, Bjelinski, Schubert, Odak i dr. Na koncertu u Trogiru će uz dječje zborove iz Zagreba, nastupiti i učenici glazbene škole Josipa Hatzea DO Trogir.

Sve građane Trogira pozivaju da dođu na koncert u katedralu sv. Lovre na koji je ulaz besplatan, a koji će se održati u utorak, 20. lipnja sa početkom u 19:30 sati. 

Organizator koncerta je Glazbeni centar Papandopuline.

Pratite Mozartine na njihovoj web stranici www.mozartine.hr te na YouTube kanalu i Facebooku.

ZADNJE OBJAVE