26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIR„DAN O' KVADRILJE“, Trg Ivana Pavla II/1, 29.4.2023 u 12:00 sati

„DAN O’ KVADRILJE“, Trg Ivana Pavla II/1, 29.4.2023 u 12:00 sati

Dan o’ Kvadrilje vrlo je važna kulturna manifestacija koja za cilj ima promoviranje Kvadrilje kao unikatnog plesa koji je sačuvan u svom izvornom obliku samo u Trogiru.

Povodom Svjetskog dana plesa na glavnom gradskom trgu u Trogiru održava se manifestacija „Dan o’Kvadrilje“. Centralni događaj, nastup KUD KVADRILJA u formaciji od 16 parova, održat će se točno u podne na Pjaci te omogućiti građanima i posjetiteljima impresivan i autentičan doživljaj trogirske kulture.

Cijeli program trajati će tri dana po sljedećem rasporedu:

Petak, 28. travnja 2023.

  • Otvaranje i početak seminara „Četvorke u okruženju“. Seminar otvaraju Marica i Tonči Tadin s prezentacijom trogirske, kaštelanske i splitske četvorke. Početak u 16:00 sati.

Subota, 29. travnja 2023.

  • Nastup KUD Kvadrilja s 16 parova na gradskom trgu, na Pjaci, točno u podne.
  • Svečana sjednica u gradskoj vijećnici u 13:00 – predstavljanje strateškog dokumenta razvoja društva – dodjela priznanja osnivačima i članovima društva koji su svojim radom pridonijeli razvoju.
  • Drugi dan seminara, moderator prof. Vido Bagur uz suradnju Marice i Tonči Tadina – prezentacija Kvadrilje Župe Pelješke, te dvije kvadrilje iz talijanske pokrajine Molise.

Nedjelja, 30. travnja 2023.

  • Treći i završni dan seminara. Prezentacija naučenog i dodjela potvrda sudjelovanja.

ZADNJE OBJAVE