19.2 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRNadbiskup povodom blagdana posjetio sestre benediktinke

Nadbiskup povodom blagdana posjetio sestre benediktinke

 

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić pohodio je krajem prosinca sestre benediktinke u samostanu sv. Nikole u Trogiru.

U radosnom ozračju Kristova rođenja Nadbiskup je redovnicama poželio sretan i blagoslovljen Božić, i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2019. godinu.

U svojem nagovoru mons. Barišić je naglasio kako Božji Sin – Nebeski migrant ljubavi – dolazi na ovaj svijet rođenjem u štalici, ali se od tu želi preseliti u srce svih ljudi. Ova Božja ljubav koja je s nebesa pohitala da nas spasi, svojom prisutnošću u životu svakog pojedinca želi mijenjati čovjeka i ovaj svijet graditi u perspektivi Kraljevstva Nebeskog, koje je Kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, pravde, ljubavi i mira! U slavlju Božjeg Božića kojim se nadilaze razine samo izvanjski ukrašenih proslavâ i govora o univerzalnim vrednotama mira, blagosti i ljubavi, po poniznosti i u molitvi, događa se susret sa živom osobom – Isusom Kristom, izvorom svake ljepote i dobrote! Pozvavši sestre na još snažnije zajedništvo i milosrđe, poželio im je da upravo maleni Isus bude u središtu njihovih samostana i redovničkih zajednica, te da svakodnevno rastu zajedno s Njim u mudrosti, dobi i milosti pred Bogom i ljudima.

Nadbiskup je posjetio i sestre klarise u samostanu sv. Klare u Splitu, i na kraju ovih dvaju susreta, zahvalio je redovnicama na molitvama kojima su pratile Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji kojem je Splitsko-makarska nadbiskupija bila domaćin, kao i na molitvi kojom prate njegovo biskupsko služenje te im je pritom darovao zbornik „Oče naš. Jedan je Otac vaš“ i prigodne suvenire izrađene za Susret obitelji.

Izvor: smn.hr

 

ZADNJE OBJAVE