10 C
Trogir
Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRI tebe se pita: NA DRVENIKU VELOM I MALOM ODRŽANE PRVE JAVNE...

I tebe se pita: NA DRVENIKU VELOM I MALOM ODRŽANE PRVE JAVNE TRIBINE

Počevši s Drvenicima u subotu, u Trogiru su započele javne rasprave u sklopu projekta participativnog budžetiranja „I tebe se pita!“. Građani su ove godine poslali 382 prijedloga malih komunalnih zahvata koje žele da se realiziraju na području njihovih mjesnih odbora, proteklih mjesec dana vršila se financijska i tehnička procjena izvedbe ideja građana, a sada imaju priliku i glasati za svoj i druge prijedloge koje smatraju prioritetima. Na javne tribine dobrodošli su svi građani Trogira.

Predstavnici Grada u narednim će danima dolaziti u svaki mjesni odbor gdje će prvo prezentirati sve pristigle projekte, objasniti njihovu financijsku procjenu i mogućnost realizacije, a onda će se na licu mjesta glasati i obznaniti koje projekte će uvrstiti u proračun za 2020.

Na Drveniku Velom održana je prva od osam javnih tribina u sklopu projekta “I tebe se pita!”. Drvenčani su među svojim prijedlozima izglasali:

-uređenje središnjeg dijela uvale Grabule.

U razgovoru mještana s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima još je dogovoreno da se umjesto redovnog asfaltiranja sljedeće godine taj budžet preusmjeri u rasvjetu heliodroma.

Na Drveniku Malom održana je javna tribina u sklopu projekta “I tebe se pita!” gdje su mještani izglasali da se u proračun za 2020. uvrsti:

-uređenje puta od dućana do crkve.

Danas (ponedjeljak, 21. listopada 2019.) u 17 sati u Hotelu Sv. Križ održat će se javna tribina MO Arbanija, dok je javna tribina za MO Žedno/Mastrinka u 19 sati u prostorima tamošnjeg MO.

ZADNJE OBJAVE