27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRNa Čiovu će od 1. srpnja djelovati dodatni tim Hitne medicinske pomoći

Na Čiovu će od 1. srpnja djelovati dodatni tim Hitne medicinske pomoći

U prostorijama Mjesnog odbora Žedno, od subote, 1. srpnja, bit će stacioniran dodatni tim Hitne medicinske pomoći (T2) u sastavu kojeg su četiri tehničara koji dežuraju dvadeset i četiri sata, a na raspolaganju im je intervencijsko vozilo sa svom potrebnom medicinskom opremom.

Riječ je o zajedničkom projektu Grada Trogira, Splita te Općina Okrug, Seget i Marina koji sufinanciraju dodatni tim u Hitnoj medicinskoj pomoći ispostava Trogir, a dežurstvo u Žednom i Okrugu dodatno sufinanciraju Grad Trogir, Grad Split i Općina Okrug.

Od sezone 2017. dežurni tim u Žedno je vraćen nakon 4 godine, u razdoblju od 01. 07. do 07.08, dok će u Okrugu, u prostorijama bivše škole boraviti od 08.08. do 15.09.

Prema riječima voditeljice trogirske ispostave HMP dr. Dušanke Matetić prošle godine HMP u Trogiru zabilježila je preko 700 intervencija tijekom glavnog dijela turističke sezone, pa je s obzirom na  očekivane prometne gužve ove sezone dodatni tim od velike pomoći samoj mreži HMP, a osobito gostima Trogira i otoka Čiova koji već u predsezoni bilježe porast noćenja i dolazaka gostiju.

Nakon sastanka sa ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr.Leom Luetićem, dogovoren je ovakav model dežurstva za ovu sezonu.

ZADNJE OBJAVE