11 C
Trogir
Srijeda, 3 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTITROGIRMuzej grada Trogira: Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova

Muzej grada Trogira: Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova

U utorak, 9. listopada u 19:30 sati, u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se Javna prezentacija zaštitnih konzervatorskih i arheoloških radova koji prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira

Sjećate li se ožujka, travnja i svibnja ove godine kada su neke ulice u jezgri grada Trogira bile zatvorene zbog arheoloških istraživanja? To je bilo ono kad niste mogli proći kroz vrata o´ grada, dijelovima glavne gradske ulice, Kažotićeve, Budislavićeve, … Već znate da je to bilo zbog buduće izvedbe zamjene vodovodne i kanalizacijske mreže unutar povijesne jergre, u okviru projekta EKO Kaštelanski zaljev, a vrijeme je i da saznate rezultate provedenih probnih sondažnih arheoloških istraživanja!

Djelatnici Konzervatorskog odjela u Trogiru, osim s rezultatima provedenih arheoloških istraživanja, upoznat će zainteresiranu javnost i s planom zaštitnih konzervatorskih mjera koje trebaju popratiti izvedbu građevinskih radova, kao i sa svim rizicima i mjerama zaštite koji trebaju popratiti ovakav veliki infrastrukturni zahvat u urbanoj povijesnoj zoni grada.

Zaštitni konzervatorski i arheološki radovi prethode zamjeni vodovodne i kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri Trogira, što je značajan infrastrukturni zahvat koji će imati veliku utjecaj na svakodnevni život u gradu.

U ovoj prezentaciji koja se u povodu Dana europske baštine odvija u organizaciji Konzervatorskog odjela u Trogiru i Muzeja grada Trogira, sudjelovat će i predstavnici Grada Trogira i agencije EKO Kaštelanski zaljev.

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE