11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaKULTURAMjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Trogir

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Trogir

Mjesec hrvatske knjige počinje u utorak 15. listopada, tim povodom Gradska knjižnica Trogir organizira u 18:00 sati predavanje knjige Stipe Božića „San o Everestu”.

Povodom svoga prvog uspona na Mount Everest koji se zbio prije 40 godina, 15. svibnja 1979., alpinist, pisac, televizijski snimatelj, član HGSS-a i autor mnogih dokumentaraca, neumorni Stipe Božić ponovno putuje prema Himalaji, i to prema 6189 metara visokom vrhu Imja Tse. Uoči tog pothvata izašla je i monografija San o Everestu. Bogato ilustrirana fotografijama, na 280 stranica, knjiga je koncipirana Božićevim člancima iz Slobodne Dalmacije kojoj je redovito slao izvještaje s ekspedicije, dramatičnim pričama iz osobnog kuta, kao i tekstovima sudionika tadašnje ekspedicije, uz osvrte Božićevih kolega, prijatelja i ljudi iz raznih sfera javnog života. Ulaz je slobodan.

Od ostalih događanja izdvajamo:

21. listopada u 18:00 sati: gostovanje Jasena Boke: „Latinskom Amerikom uzvodno: za Che Guevarom od Patagonije do Kube“,

05. studenoga u 18:00 sati: druženje s Marinom Vujčić: „50 cigareta za Elenu“,

07. studenoga u 18:00 sati: književna večer s Dunjom Kalilić „Haiku o Trogiru”,

11. studenoga u 18:00 sati: promocija zbirke „Priča se (p)o gradu V“.

„Pozivamo sve umirovljenike s područja našeg grada da i ove godine iskoriste prigodu i upišu se u knjižnicu po povlaštenoj cijeni. Svi zainteresirani mogu to učiniti od 15.10. do 15.11. u radnom vremenu Knjižnice. U trajanju Mjeseca hrvatske knjige svim prvašima naših osnovnih škola poklanjamo besplatnu članarinu u trajanju od godine dana od dana upisa u Knjižnicu“, kazala je ravnateljica Gradske knjižnice Trogir Sanda Marlais Buble.

ZADNJE OBJAVE