13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila Trogir

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila Trogir

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u petak je posjetila Trogir gdje se sastala s predstavnicima Konzervatorskog odjela, Grada i gradskih ustanova.

Nakon radnog sastanka s pročelnikom Konzervatorskog odjela Miroslavom Katićem, u društvu svojih suradnika, pročelnika Katića te zamjenice gradonačelnika Ružom Kovačević Bilić, zamjenikom gradonačelnika Viktorom Novakom, Majom Maljković Zelalija iz Muzeja grada Trogira, obišla je Trogir i njegovu vrijednu kulturnu baštinu.

Nakon posjeta katedrali Sv. Lovre, Kneževom dvoru i samostanu Sv. Dominika, ministrica je obišla Gradsku knjižnicu Trogir, Benediktinski samostan i Muzej grada Trogira.

-U razgovoru s pročelnikom Katićem informirali smo se o projektima prijavljenim za sljedeću godinu. Želja nam je bila vidjeti stanje cijele gradske jezgre s obzirom na radove koji se planiraju i općenito stanje kulturnog dobra budući da je Trogir upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine.  

Obišli smo neke od spomenika koji su bili u obnovi ili traže žurnu obnovu, a iznimno je važno reagirati tamo gdje su prioriteti. Važno nam je u ovom razdoblju, prije nego što se određuje financiranje za sljedeću godinu, neke od ključnih projekata vidjeti i uživo, upoznati se s planovima, uvidjeti na koji način lokalna samouprava ulaže u kulturnu baštinu jer u gradovima poput Trogira to je najvažniji resurs. Najveći prihodi se ostvaruju upravo u ekonomskom iskorištavanju kulturne baštine i u tom smislu očekujemo i veliki angažman Grada, da se iz tih sredstava adekvatni iznosi ponovo ulažu  u baštinu jer svi smo zajedno odgovorni za njezino očuvanje, kazala je ministrica Obuljen Koržinek. 

{gallery}ninaobuljen{/gallery}

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...