13.9 C
Trogir
Četvrtak, 28 listopada, 2021
NaslovnicaSPORTMEĐUNARODNI BOŽIĆNI VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR: Trogirani slavili nakon sedmeraca

MEĐUNARODNI BOŽIĆNI VETERANSKI RUKOMETNI TURNIR: Trogirani slavili nakon sedmeraca

Osijek je i ove godine u prosincu bio okupljanje rukometnih veteranki i veterana.

U dvorani Zrinjevac održan je 17. MEĐUNARODNI BOŽIĆNI RUKOMETNI TURNIR ZA VETERANKE I VETERANE. Okupio je oko 350 igračica i igrača iz 26 ekipa, 16 u muškoj i 10 u ženskoj konkurenciji iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Trogirani slavili nakon sedmeraca 

U muškoj konkurenciji 16 je momčadi bilo podijeljeno u četiri skupine. U polufinalu u borbi za medalju završile su momčadi RK-a Opuzen, Zlatne godine iz Metkovića, MVRK Kairos iz Trogira te VRK Crvenka Jaffa iz Srbije. Tako se u polufinalu odigrao susret velikih susjedskih rivala između Opuzenaca i Metkovčana. Za momčad Metkovića igrao je i nekadašnji zlatni olimpijac Nikša Kaleb, a Opuzence je predvodio također reprezentativni pivot i nekadašnji internacionalac Mario Bjeliš. Ovaj su put pobjedu odnijeli Opuzenci. Slavili su s 8:5 i dobili priliku do sljedećeg susreta zadirkivati svoje susjede. U drugom polufinalu MVRK Kairos Trogir svladao je Crvenku Jaffa s 9:6. U susretu za treće mjesto metkovačke Zlatne godine svladale su Crvenku Jaffu, također s 9:5, da bi u finalu na kraju slavio Kairos Trogir, koji su svladali VRK Opuzen nakon sedmeraca. Osnovni dio susreta završio je 3:3, da bi u raspucavanju sedmeraca Trogirani slavili s 5:4.

Baldo Dragaš najbolji vratar turnira

Najbolji vratar bio je Baldo Dragaš iz pobjedničke momčadi Kairosa, njegov suigrač, Marko Šimović, bio je najbolji strijelac, a za najboljeg igrača 17. osječkog veteranskog turnira proglašen je Mario Bjeliš iz Opuzena. 

Ekipa ŽVRK Veteranka Trogir nije uspjela proći grupu, ali bili su velika podrška muškoj ekipi. svi zajedno posjetili su Vukovar i Ovčaru.

 

 

 

ZADNJE OBJAVE