13.9 C
Trogir
Nedjelja, 25 listopada, 2020
Naslovnica KULTURA Mediteranski festival knjige vas poziva na splitske Gripe

Mediteranski festival knjige vas poziva na splitske Gripe

Mediteranski festival knjige ili skraćeno mfk, cjeloviti je festival knjige koji će se održati u velikoj dvorani Gripe u Splitu od 3. do 7. svibnja te tako, po prvi put u Dalmaciji, na jednom mjestu združiti izdavače knjiga, autore i – sve ljubitelje pisane riječi.

Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program. Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom da će na Festivalu sudjelovati više od 40 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.

Program prvog MFK odvija se u okviru programskih linija Bellatristika – za beletristiku, Mudri libri – za publicistiku, Mediteranski brevijar – za panel diskusije na temu Mediterana, Kolibrić – za dječji program, Mare Nostrum – za inozemni program te Med i teran – za poeziju. Taj se dio programa odvija u dvorani Gripe te svečanoj sali, za ovu priliku prozvanu – bookvarij.

OffGripe program odvija se u večernjim terminima, na trećoj pozornici u neposrednom susjedstvu – kafiću Cukarin Gripe.

Dječji program šarolik je kako u sadržaju tako i u dobnim skupinama za koje je namijenjen. U Kolibrić programu se tako, između ostalog, predstavlja Gaturrova radionica crtanja stripa, igrokaz Nikoline Jurišić ‘Kikica i Donko’ u suradnji s učenicima 4. razreda o.š. Lučac, zatim u planu su predstavljanja dječjih knjiga te znanstvene radionice poput Izuma koji su promijenili svijet ili pak 77 kuhinjskih pokusa koje će uživo demonstrirati Ivana Marić Zerdun.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera kao što su Javna ustanova Športski objekti Split, Turistička zajednica Grada Splita, Foto klub Split, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, HDS ZAMP, INA, Hrvatska posšta, Galeb, Barcaffè Black&Easy, CedevitaGo i Kala.

Više informacija i detaljan program možete pronaći na www.mfk.hr 

Mediteranski festival knjige – mfk

 

velika dvorana Gripe, Split

3-7/5/17

 

ulaz slobodan

ZADNJE OBJAVE

Čestitamo 25. listopada – Dan darivatelja krvi

25. listopada 1953. godine u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa

Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online...

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...