29 C
Trogir
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRMASTERS OF TRAIL: Prijavite se i uživajte u prekrasnim bojama i mirisima...

MASTERS OF TRAIL: Prijavite se i uživajte u prekrasnim bojama i mirisima čiovskih staza

Drugi dio 3. TROGIR OUTDOOR FESTIVALA održava se 29. svibnja, a moguće je  izabrati jednu od utrka MASTERS OF TRAILA dužine 5, 11 ili 20 kilometara. Prijavite se i uživajte u prekrasnim bojama i mirisima čiovskih staza.

Više o događanju saznali smo u razgovoru s Markom Hermanom, predsjednikom „Trail i treking kluba Strka“ koji okuplja sve koji vole trail trčanje, treking te općenito kretanje i boravak u prirodi.

  • Tri su različite dužinske kategorije staza tako da će biti za svakoga po nešto. Staza od 5 kilometra je više prilagođena početnicima i možemo je nazvati „hodajuća“, dok se kod staze od 20 kilometara mora i potrčati kako bi se završila na vrijeme. Start te najduže utrke je ispred samostana Gospe od Prizidnica u Slatinama, dok kraće kategorije od 5 i 11 kilometara startaju s trogirske rive gdje sve i završavaju. Sudionici moraju proći stari čiovski most što će promet zatvoriti na samo par minuta o čemu će se pobrinuti volonteri i policija. Prijave se mogu obaviti na https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1362, www.trogiroutdoorfestival.hr te na sam dan utrke. Trenutno je 100-njak prijavljenih, većinom iz županije i okolice. Zadnjih godina trail scena u Dalmaciji raste jer se organiziraju kvalitetnije utrke i lige te se nadamo kako će se to prepoznati na široj razini. Za najdužu utrku obavezna oprema je mobitel s napunjenom baterijom i čeona lampa te pola litre tekućine. Za kraće je također važan mobitel s napunjenom baterijom. Što se tiče odjeće i obuće, provjerite vremensku prognozu, kazuje Herman.

Poslušajte intervju kojeg je za Gradski radio Trogir dao Marko Herman – voditelj Ciprijan Buble

AL

ZADNJE OBJAVE