21 C
Trogir
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRFOTO: Maškare zavladale Trogirom i obećale procvat grada

FOTO: Maškare zavladale Trogirom i obećale procvat grada

Gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima Ružom Kovačević Bilić  i Viktorom Novakom u petak je predao ključeve Grada maškarama.

Novi čelnici grada, članovi udruge Rašpin Jute tom su prigodom objavili program upravljanja Trogirom, a dosadašnji gradonačelnik Bilić zadovoljan je njihovim najavljenim predizbornim programom te im je rado predao ključeve grada. 

Počasni gradonačelnik i dalje je pokojni Valentin Buble – Vale, jer kako su poručili,  nitko nikada neće sjesti u njegovu stolicu.  Predstavili su dvoje zamjenika Dinu Rožić i Pavu Bilića. 

Oni su obećali uredovati od 0 do 24 sata u Kneževom dvoru, a plan im je postaviti i ured u ružičnjaku kojeg je Trogiru darovao Milan Bandić.  

-Sanjala sam našeg Valu kako ide kod gospodina Končara urgirati za Brodotrogir da nam sugrađani imaju posla. Gradit ćemo gondole u škveru, da svi imamo po jednu, pa će radnici škvera biti zaposleni i dobivati zarađenu plaču. Gospodin Končar neka se pobrine bar za latu, a mi ćemo za drvo, kazala je zamjenica gradonačelnika Dina Rožić, dok je Pave Bilić poručio kako će se napraviti žičara, nabaviti još konja kojima bi se prevozili putnici do novog autobusnog kolodvora kojeg će oni sagraditi na istočnom ulazu u grad.

-Preuzimanjem ključeva grada objavljujemo kako  iz džepa građana neće ići ni kuna,  iz EU fondova mi ćemo povući 20 milijuna. Nek nam med i mlijeko teče, Trogir s nama oštro naprijed kreće. Gradonačelniče, predajte nam ključeve ove lijepe kamene kuće. Sve vas, velike i male iz raja pozdravlja  naš Vale, kaže da nas prati i da bi nas se zaletija vidit, i po svoju nam šapće: „Čuj, čuj, nemoj se idit!“, poručio je meštar od maškara Tonći Barada. 

Kako je izvijestio, Dječje maškare će se održati 02. ožujka, a Trogirski karneval s brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske započet će 03. ožujka.

Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)  

{gallery}maskare03{/gallery}

ZADNJE OBJAVE