25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRMARINA TROGIR DOSEGLA OSTVARENJA IZ REKORDNE 2019.

MARINA TROGIR DOSEGLA OSTVARENJA IZ REKORDNE 2019.

Okončana je dugo najavljivana prodaja Marine Trogir, pa je ta marina s oko 230 vezova, smještena na sjevernoj obali “Brodotrogira” od srpnja u rukama češkog investicijskog fonda “Emma Capital”. Postala je tako dio novoosnovane grupacije “Marina 21”, u čijem sastavu se još nalaze: Marina Nautica iz Novigrada, Marina Polesana iz Pule, te Marina Korkyra iz Vela Luke.

Predsjednica Uprave Pauline Ilić zadovoljna je ostvarenjima ovogodišnje turističke sezone koja je kako je kazala po brojkama skoro ista kao i rekordna 2019., ali i što se tiče prihoda.

  • Vlasnici plovila imaju veliki interes za Trogirom, naravno, osim blizine aerodroma, polazak brodom iz trogirskog arhipelaga prema srednjodalmatinskim otocima i onima prema sjeveru i jugu, nudi pregršt mogućnosti u uživanju u relativno kratkom periodu boravka nautičara. Ista prednost odnosi se na charter plovila te otvaranje charter baza, dodaje Ilić.

Doznajemo kako je smanjen broj plovila u tranzitu za  oko 10 posto u odnosu na 2019., što pripisuju izrazito stabilnom vremenu ovog ljeta, bez čestih nevera, što uvelike utječe na oduku nautičara o dolasku u marinu i korištenju njezinih sadržaja. Gosti su zadovoljni gastro ponudom u tamošnjem restoranu, ali i u onima u središtu UNESCO-ova Trogira te se veli Ilić rado ponovno vraćaju upravo radi tog užitka.

Inače, sezona popravaka i servisnih radova koja se obavlja u marini na plovilima produžila se do travnja, te nastavila do kraja lipnja.

Unatoč odličnom poslovanju i u toj marini strepe od predstojeće jeseni i zime.

  • Troškovi poslovanja se povećavaju iz mjeseca u mjesec, te svi skupa strepimo od zime i promjena koje će događaju, naročito po pitanju cijene električne energije, koja direktno utječe na formiranje cijena usluga i točku pokrića troškova, požalila se Ilić.

Podsjetimo kako zadnji najmovi charter plovila završavaju sredinom studenog, što je dosta produžilo trajanje sezone u toj marini.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE