18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRMALO JE POTREBNO ZA VELIKA DJELA: PRISEBNOST KONOBARA SPASILA ŽIVOT GOŠĆI

MALO JE POTREBNO ZA VELIKA DJELA: PRISEBNOST KONOBARA SPASILA ŽIVOT GOŠĆI

Život piše drame, ali stvara i neraskidive veze i prijateljstva, u ovom slučaju između Trogira i nizozemskog gradića Balgoija. Drama se dogodila u restoranu WILD WEST TROGIR gdje je gošća iz Nizozemske Yvon van Haren večerala sa svojim suprugom. U jednom trenutku joj je zalogaj pileće salate zapeo u dušniku te se počela gušiti radi čega ju je, kao i njenog supruga, uhvatila panika. Srećom, konobar IVAN UGRINA sačuvao je prisebnost te je par puta primijenio Heimlichov zahvat dok Yvon nije izbacila zalogaj i normalno prodisala. Uključilo se i ostalo osoblje koje je htjelo pozvati Hitnu pomoć, ali nije bilo potrebe.

  • Simpatični konobar Ivan doslovno mi je spasio život. Da nisam uspjela brzo udahnuti, zahvaljujući njegovoj smirenosti i snalažljivosti, više me ne bi bilo. Željela sam ga javno pohvaliti, stoga sam kontaktirala vaše medije kako bi ukazala da imate LOKALNOG HEROJA. On je i moj osobni heroj. Trogir sam posjetila prije 30-ak godina i velika želja mi je bila doći opet. To se sada ostvarilo kada sam došla na nekoliko dana sa suprugom i djecom, kaže Yvon koja se u svom gradiću bavi ugostiteljstvom.
  • Gošća se gušila, nastala je panika. Suprug joj je pokušao pomoći, no neuspješno. Shvativši ozbiljnost situacije, gospođi sam rekao da se ustane kako bih primijenio Heimlichov zahvat za kojeg smatram da bi ga, kao i općenito osnove prve pomoći, svi trebali znati. Nakon panike, sve se završilo sretno s dozom humora. Naime, prvo što je gošća rekla nakon što je udahnula bilo je: „Salata je odlična!“ čime nas je sve nasmijala, podijelio je Ivan svoje dojmove.

AR

Foto: Ivana Grga

Prethodni članak
Sljedeći članak

ZADNJE OBJAVE