13 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRLions klub Trogir: „Hvala svima na odazivu akciji Dan narcisa“

Lions klub Trogir: „Hvala svima na odazivu akciji Dan narcisa“

Lions klub Trogir i Klub žena liječenih na dojci Kaštela zahvaljuju se građankama i građanima Trogira na odazivu akciji Dan narcisa u kojoj su u samo par sati prodani svi buketi narcisa. 

Podsjećamo akcija je održana u subotu na sjevernim gradskim vratima sa željom da se pruži potpora oboljelima od raka dojke, ali i ukaže na važnost redovitog odlaska na pregled dojki u svrhu ranog otkrivanja ovog najčešćeg oblika raka kod žena.

– Prodano je svo cvijeće i uz to smo prikupili i dvjesto kuna donacija. Ukupni iznos od pet tisuća kuna značajno će doprinijeti na podizanju svijesti žena o potrebi prevencije u borbi protiv raka dojke. Hvala još jednom svima koji su se odazvali ovoj akciji, poručila je predsjednica Lions kluba Trogir Biljana Apostolska.

Prema posljednjim dostupnim podacima, u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva više od 2500 žena godišnje, od čega ih je više od 300 iz naše županije. Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke provodi se od 2006. godine. Programom su obuhvaćene sve žene u dobi 50-69 godina. Cilj je ovog organiziranog probira je smanjiti smrtnost od raka dojke, otkriti rak u početnom stadiju te poboljšati kvalitetu života oboljelih žena.

 

ZADNJE OBJAVE