18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRLIONS KLUB TROGIR: “DOBRO JE ČINITI DOBRO“

LIONS KLUB TROGIR: “DOBRO JE ČINITI DOBRO“

Već godinama uoči božićnih blagdana svjedočimo raskošnim ukrašavanjima ulica, trgova, zgrada, obiteljskih domova… U sjeni tog blještavila žive i oni koji teško mogu i sanjati o tome. Stvarnost, bolje rečeno život im je, nažalost, ispisao neku drugu priču.

Pa ipak, u društvu postoje i oni koji srcem osvjetljavaju svijet, a njihova humanost i solidarnost donose toliko blistav sjaj da nadmašuje sve kičaste i šljašteće ukrase, jer poklanjaju ljubav i dobrotu.

Upravo to su ovih dana učinili članovi Lions kluba Trogir na čelu s predsjednicom Elom Kovačić koji su posjetili štićenike “Doma za odrasle osobe“ u Trogiru i uručili im prigodne poklone.

Kovačić je naime, s ravnateljem toga Doma Nenadom Belasom dogovorila realizaciju njihovog projekta „DOBRO JE ČINITI DOBRO„ u sklopu kojega je bila predviđena humanitarna akcija darivanja štićenika spomenutog Doma za Božić.

  • Pokloni su bili personalizirani jer svaki od štićenika je naveo svoju listu želja. Na njoj su bile male skromne stvari poput čokolada, slatkiša, knjiga, nakita od bižuterije, male boce pića Fanta i slično. Uistinu, skromno, preskromno, kazala je Kovačić.

Trogirski Lionsi obradovali su tako skoro 90 štićenika. Već kada su ugledali vozilo s otvorenim portapakom prepunim šarenih kutija znali su da im se nešto lijepo sprema. I bili su u pravu. Njihovom veselju nije bilo kraja. Srdačno su se družili s Lionsima, razgovarali s njima, neki čak i zapjevali te im srdačno čestitali predstojeći blagdan. Doznali smo kako im se bilo teško rastaviti kada su odlazili.

  • Posebno bih se zahvalila svojim kolegama iz Osnovne škole „Petar Berislavić“, Srednjoj strukovnoj školi u Trogiru, Osnovnoj školi “Okruk“ u Okrugu Gornjem te ostalim plemenitim ljudima. Bogatstvo je u malim stvarima, u svakom osmijehu i sreći ljudi koji nas okružuju i zato smo odlučili da ova naša akcija “DOBRO JE ČINITI DOBRO“ za taj Dom bude svake godine za vrijeme Božića.
  • Ljudska toplina i iskrena radost koja je Lionse dočekala u okruženju prekrasnih ljudi ujedno je i najljepši poklon koji su nam štićenici dali, zaključila je Ela Kovačić, predsjednica Lions kluba Trogir.

GORDANA DRAGAN

Foto: Lions klub Trogir

ZADNJE OBJAVE