15 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJALignjolov u Kaštelima: Nagrada za najveći ukupan ulov otišla u Trogir

Lignjolov u Kaštelima: Nagrada za najveći ukupan ulov otišla u Trogir

Čak 88 tročlanih posada u ponedjeljak poslijepodne isplovilo je u Kaštelanski zaljev, kako bi vidjeli tko je među njima najbolji lignjolovac na ovogodišnjem, tradicionalnom lignjolovu u organizaciji PŠK Srdela.

Među posadama bile su posade iz Splita, Sućurca, Kambelovca, Lukšića, Starog, Novog, Trogira, Slatina, Arbanije i Primoštena, a bile su sačinjene od lignjolovaca različitih generacija.

Neki su imali više, a neki manje sreće tijekom pet sati na moru, no nakon završetka lignjolova  rezultat na vaganju pokazao je da je ukupno ulovljeno 30 kg liganja.

Najveći ukupan ulov ostvario je Tvrtko Bakica iz Trogira, koji je ulovio 1115 grama liganja te mu je tako pripala glavna nagrada, 3-metarski gumeni brod.

Drugo mjesto i sonder pripali su Mati Nožini, koji je ulovio 1110 grama, a treću nagradu, štap s mehanizmom, osvojio je Borislav Taraš s 985 grama ulova.

Nagrade u vidu poklon paketa pripale su i osvajačima od četvrtog do šestog mjesta Tonču Žarkoviću za 945 grama, Nediljku Mikuliću s ulovljenih 940 grama i Ivanu Grbeši za 895 grama liganja.

Posebne nagrade pripale su  Nediljku Mikulić iz Starog,  za najveću ulovljenu lignju, a ta lignja bila je teška 450 grama, kao i Anti Vrtlaru također iz Starog za najmanju ulovljenu lignju, koja je težila svega 10 grama.
Izvor:kaštela.org

ZADNJE OBJAVE