24.9 C
Trogir
Nedjelja, 20 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI ŽUPANIJA Lignjolov u Kaštelima: Nagrada za najveći ukupan ulov otišla u Trogir

Lignjolov u Kaštelima: Nagrada za najveći ukupan ulov otišla u Trogir

Čak 88 tročlanih posada u ponedjeljak poslijepodne isplovilo je u Kaštelanski zaljev, kako bi vidjeli tko je među njima najbolji lignjolovac na ovogodišnjem, tradicionalnom lignjolovu u organizaciji PŠK Srdela.

Među posadama bile su posade iz Splita, Sućurca, Kambelovca, Lukšića, Starog, Novog, Trogira, Slatina, Arbanije i Primoštena, a bile su sačinjene od lignjolovaca različitih generacija.

Neki su imali više, a neki manje sreće tijekom pet sati na moru, no nakon završetka lignjolova  rezultat na vaganju pokazao je da je ukupno ulovljeno 30 kg liganja.

Najveći ukupan ulov ostvario je Tvrtko Bakica iz Trogira, koji je ulovio 1115 grama liganja te mu je tako pripala glavna nagrada, 3-metarski gumeni brod.

Drugo mjesto i sonder pripali su Mati Nožini, koji je ulovio 1110 grama, a treću nagradu, štap s mehanizmom, osvojio je Borislav Taraš s 985 grama ulova.

Nagrade u vidu poklon paketa pripale su i osvajačima od četvrtog do šestog mjesta Tonču Žarkoviću za 945 grama, Nediljku Mikuliću s ulovljenih 940 grama i Ivanu Grbeši za 895 grama liganja.

Posebne nagrade pripale su  Nediljku Mikulić iz Starog,  za najveću ulovljenu lignju, a ta lignja bila je teška 450 grama, kao i Anti Vrtlaru također iz Starog za najmanju ulovljenu lignju, koja je težila svega 10 grama.
Izvor:kaštela.org

ZADNJE OBJAVE

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“

AUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati. Vaša pitanja su dobrodošla, a možete ih...

Stanovnici Sevida i Vinišća dobili vodu iz Krke. Napokon ćemo imati otvorene špine i moći ćemo se kupati, zalivati i sve ostalo!

„Dosanjan je san generacija svih Seviđana, sretno tekla kućama sevidskih težaka i ribara!“, kazala je to učiteljica razredne nastave Dijana Rinčić na...

GROZJE – rujanska ONLINE RADIONICA Muzeja grada Trogira

Pod rujnim naslovom Grozje muzejska pedagoginja Goranka Tomaš otkriva korak po korak upute za izradu tjednog planera. Nadamo se da ćete se okušati u izradi, uživati u procesu...

Puno smijeha pod zvizdama u kuli Kamerlengo

Sve one, koji se u petak, 18. rujna nađu u Trogiru, očekuju salve smijeha u Kuli Kamerlengo koja će ugostiti Splicki stand-up...