19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRKrižni put grada Trogira "Od Gospe do Gospe"

Križni put grada Trogira “Od Gospe do Gospe”

U petak pete korizmene nedjelje održan je križni put grada Trogira „Od Gospe do Gospe“ u kojem sudjeluju tri trogirske župe: Gospe od Anđela, Sv. Lovre i Sv. Jakova.

Križni put je autorski i tematski, a ovogodišnji tekst je bio posvećen prosvjetnim djelatnicima: odgojiteljima, učiteljima i profesorima.

Shvaćajući koliko važnu ulogu prosvjetni djelatnici imaju u odgoju djece, cijeli križni put bio je posvećen upravo njihovim svakodnevnim borbama, poteškoćama, sumnjama i križevima koje spremno nose u svom radu i svom životu. Križ su nosili prosvjetni djelatnici iz sve tri župe: Igor Kozarić, Ana Katić, Irena Ivačić, Vesna Barać, Helena Bunja, Tina Rožić, Zorica Repić, Marija Katanić, Maja Mamut, Anita Brodarić, Ivana Radoš, Blanka Guina, Mirela Muhar, Marina Lovrić, Tomislava Ercegović, Majda Barada, Ivana Vajić, Frane Alić, Jure Dukan, Josip Miljak i Sandra Vudrić koja je i napisala tekst križnog puta. Prosvjetni djelatnici se svakodnevno suočavaju s nerazumijevanjem, odbacivanjem, usamljenošću, ali većina njih i dalje predano obavlja svoj posao i uistinu ga smatra pozivom zbog kojeg su spremni sve žrtvovati.

Križni put i misu predvodio je župnik župe Gospe od Anđela don Stipan Bodrožić. U svojoj homiliji istaknuo je važnost osjećaja zahvalnosti, kao i iskazivanja poštovanja i zahvalnosti svima onima koji su bili uključeni u naš odgoj, ali i odgoj naše djece. „Časna i odgovorna služba koju oni obavljaju temelj je bolje budućnosti naše župe, našega grada i naše domovine“, istaknuo je župnik. Misu je pjevanjem uveličao župni zbor.

Fotogalerija na linku: IKA

 

Izvor: ika.hkm.hr

ZADNJE OBJAVE