15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRKreću upisi u Kvadrilju: Čeka vas nezaboravno životno iskustvo

Kreću upisi u Kvadrilju: Čeka vas nezaboravno životno iskustvo

Jeste li znali da je KUD Kvadrilja svakog petka ujutro na valovima Gradski radio Trogir? „Minute o´ Kvadrilje“ u 9:45 sati na 95,6 MHz!

U emisiji donosimo najfriškije vijesti i informacije vezane za KUD Kvadrilju. U goste nam je ovog petka bio predsjednik društva Jerko Jakšić, a krenuo je s jednom lošom i jednom dobrom informacijom.

-Nažalost, otkazana je smotra mandolinskih orkestara „Imota“. Naš orkestar bio je spreman i „nabrušen“ za akciju, ali korona je uzela svoje. S druge strane, tu je dobra vijest, a to je poziv iz Đakova za orkestar i za plesače. Nadam se da ćemo barem to uspjeti realizirati. Također, od novitadi, približava nam se Dan Grada i društvo je u okviru svojih mogućnosti spremno dati doprinos. KUD Kvadrilja je institucija ne samo Grada Trogira, nego i kulturološki fenomen na većem nivou. Radimo paralelno na nekoliko projekata o kojima je još prerano izlaziti u javnost jer su u embrionalnom stadiju. Ono što mogu reći je da od ponedjeljka počinje s probama prva plesna grupa, a angažirali smo i novog umjetničkog voditelja Tonča Tadina. Također, počinjemo s upisom novih članova u sve sekcije. Zainteresirani se mogu javiti na mobitel 091 525 52 12 na koji odgovara tajnica Marijana ili možete doći u prostorije društva svakog ponedjeljka od 20 sati. Ovim putem apeliram na naše bivše članove, a u Trogiru skoro da ne postoji familija u kojoj nije neki bivši ili aktivni član, da agitiraju kod mladih u svom okruženju. Kvadrilja je odgojila mnoge generacije, mladost je nesvjesno usvajala pozitivne stavove i odnos prema životu i to je, pored rađanja svijesti o pripadnosti i kulturnoj baštini, najveća vrijednost članstva u društvu. Mladi i svi vi koji se tako osjećate naša vrata su otvorena. Čeka vas nezaboravno životno iskustvo koje tek trebate otkriti. Osobno sam to osjetio i znate što? Nakon skoro pola stoljeća koje imam iza sebe, ne bi ga minja za ništa na svijetu, ispričao nam je Jakšić.

-Zahvalio bih se radiju na prihvaćenom pozivu za suradnju. Emisija „Minute o´ Kvadrilje“ ide svakog petka, informativno – edukativnog je karaktera. Pošto se radio čuje daleko van grada i za Kvadrilju će se čuti nadaleko. Želja je informiranje o aktivnostima i planovima društva i na kraju „balade“ da nastavimo suradnju na većem nivou, kazao je Jakšić.

Foto: KUD Kvadrilja

Tekst: AL

ZADNJE OBJAVE