37 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRKreću javne tribine u sklopu projekta „I tebe se pita!“: 'Građani, dođite...

Kreću javne tribine u sklopu projekta „I tebe se pita!“: ‘Građani, dođite i glasajte za projekte koji su vam bitni!’

Ukupan iznos namijenjen projektima građana je 1.350.000 kuna, 150.000 više nego lani

Počevši s Drvenicima u subotu, u Trogiru počinju javne rasprave u sklopu projekta participativnog budžetiranja „I tebe se pita!“. Građani su ove godine poslali 382 prijedloga malih komunalnih zahvata koje žele da se realiziraju na području njihovih mjesnih odbora, proteklih mjesec dana vršila se financijska i tehnička procjena izvedbe ideja građana, a sada imaju priliku i glasati za svoj i druge prijedloge koje smatraju prioritetima. Na javne tribine dobrodošli su svi građani Trogira.

Predstavnici Grada u narednim će danima dolaziti u svaki mjesni odbor gdje će prvo prezentirati sve pristigle projekte, objasniti njihovu financijsku procjenu i mogućnost realizacije, a onda će se na licu mjesta glasati i obznaniti koje projekte će uvrstiti u proračun za 2020. Ukupan iznos namijenjen projektima građana je 1.350.000 kuna, 150.000 više nego lani.

-Trogirke i Trogirani još prošle godine su pokazali veliki interes za ovaj projekt, no da će ove godine poslati gotovo sto prijedloga više, tome se iskreno nismo nadali. To je potvrda da je ova praksa dobra i kvalitetna i da građane treba uključiti u raspolaganje proračunom. Hvala im što žele unaprijediti svakodnevnicu u svojim mjesnim odborima kroz male komunalne zahvate– rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Od 33 prošle godine izglasana projekta, većina ih je realizirana, a neki su fazi realizacije i bit će gotovi do kraja godine. Nakon što je Trogir u 2018. započeo s participativnim budžetiranjem kao prvi grad u Dalmaciji, ove godine taj trend proširio se i na druge gradove. 

-Svi skupa možemo biti ponosni na ovaj projekt. Pozivam sve da dođu u što većem broju, da povedu obitelj i prijatelje i da u jednoj konstruktivnoj raspravi izglasaju projekte koje smatraju najvažnijima, a mi se obvezujemo da ćemo ih realizirati sljedeće godine – istaknuo je gradonačelnik.

ZADNJE OBJAVE