24 C
Trogir
Utorak, 15 kolovoza, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRKreće se u sanaciju deponija Vučje brdo

Kreće se u sanaciju deponija Vučje brdo

U Salonu Grada Trogira u petak, 13. prosinca 2019. potpisan je ugovor s izvođačem radova za sanaciju deponija Vučje brdo.

Potpisivanju su pored ostalih prisustvovali, u ime izvođača Arsen Zoran Tonšić, prokurista tvrtke G.T. Trade, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Kočiša Čičin-Šain te gradonačelnik Trogira Ante Bilić. Prvi intenzivniji radovi će krenuti iza Sveta tri Kralja, a do tada bi se trebala riješiti cijela priča i papirologija za osposobiti i podignuti gradilište na noge. Sama vrijednost ugovora je 5 milijuna kuna + PDV, od kojih 60 posto sufinancira Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

“Možda nismo toga ni svjesni, ali opasna je to zdravstveno-ekološka „bomba“ koja nam prijeti i zato smo krenuli u ovaj projekt. Izgradit će se još dvije tzv. „kazete“ koje bi nam trebale osigurati mir po ovom pitanju do izgradnje regionalnog centra u Lećevici. Potom slijedi i druga tehnološka cjelina koje je slične procjene i trajanja tako da ćemo ukupno u godinu dana u ovaj projekt uložiti 12 milijuna kuna. Očekujemo da će izvođač već u siječnju krenuti s radovima i da ćemo kroz šest mjeseci imati sanirano odlagalište sa svim dozvolama. Jako nam je bitno poštivanje svih rokova kako bi se osigurali dovoljni kapaciteti tijekom sezone što smo jasno komunicirali izvođaču. O točnom stanju deponija i aktivnostima vezanima uz sanaciju obavještavat ćemo tijekom trajanja projekta”, kazao je gradonačelnik Ante Bilić.

 

ZADNJE OBJAVE