12 C
Trogir
Srijeda, 7 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRKrajem kolovoza potpisivanje ugovora: Projekt aglomeracije Kaštela –Trogir

Krajem kolovoza potpisivanje ugovora: Projekt aglomeracije Kaštela –Trogir

Velike vijesti nedavno su dočekale Grad Trogir. Europska Unija je VIK d.o.o. Split odobrila projekt aglomeracije Kaštela – Trogir vrijedan 1,4 milijarde kn, a svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju s Ministarstvom okoliša i energetike i Hrvatskim vodama očekuje se krajem kolovoza.

Projekt aglomeracije Kaštela-Trogir obuhvaća područje gradova Kaštela i Trogira, otoka Čiovo, općina Seget i Okrug te naselja Slatine. Realizacijom ovog projekta, vodoopskrbna mreža proširit će se na dodatnih 7. 700 stanovnika (2. 548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 %, dok će istodobno 32. 477 stanovnika (8. 613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 % na 97 %. Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže trebala bi smanjiti gubitke vode s 42 % na 36 %.

„Inače radi se o projektu rekonstrukcije izgradnje vodoopskrbne i kanalizacijske mreže i nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Divuljama na drugi stupanj pročišćavanja, a znamo da je sada prvi stupanj pročišćavanja. To je ogroman projekt koji se sufinancira europskim sredstvima, preko 200 milijuna eura je skoro njegova vrijednost ukupno za Kaštela, Trogir, Okrug, Seget i Slatine na Čiovu. Za sam Grad Trogir otpada nekih 60 tak kilometara kanalizacijske mreže i 20 tak kilometara rekonstrukcije od opskrbne mreže.“ – kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić, te dodao…

{mp3}AGLOMERACIJA{/mp3}

ZADNJE OBJAVE