13 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI KORONA RAČUNI: HEP vam neće isključiti struju, teleoperateri ne opraštaju, banke se...

KORONA RAČUNI: HEP vam neće isključiti struju, teleoperateri ne opraštaju, banke se još misle…

Mnogi su svoje djelovanje ograničili, a brojni su poslodavci u mjere protiv krize odlučili otpuštanjem svojih djelatnika


Mnoge građane zabrinulo je krizno stanje koronavirusa i u aspektima davatelja javnih usluga. Pojedini su odlučili izaći u susret, a neki ipak ne pomišljaju o odgađanju plaćanja.

Mnogi su svoje djelovanje ograničili, a brojni su poslodavci u mjere protiv krize odlučili otpuštanjem svojih djelatnika pa su mnogi ostali i bez primanja kao dodatna otegotna okolnost u doba ove epidemije. 

Ako i ne platite račune, zbog neplaćenih rata, HEP vam neće isključiti struju. Obustavili su, kažu, sve postupke isključenja struje i plina zbog aktualne situacije.

Teleoperateri ipak ne pomišljaju o odgodi plaćanja. Svi se tek hvale dodjelom nekih posebnih opcija za vrijeme koronavirusa. Tele 2 je tako poklonio internet, točnije 6 GB-a podataka, a učenicima svako tjedan dana daju 5 GB prometa podataka za online nastavu.

A1 i Hrvatski Telekom dijele slične pogodnosti, ali ni ovdje ne pomišljaju o nikakvim odgodama plaćanja.

Banke, kratko kazano, i dalje razmišljaju o načinima pomoći, a tek su neke ukinule naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka.

Iako su iz Hrvatske udruge banaka najavili ne poduzimanje nikakvih prisilnih mjera naplate dugovanja banke još model nemaju pa je i dalje ostalo ‘visjeti u zraku’ tko će imati tromjesečnu odgodu plaćanja kredita.

Izvor: Dalmacija News

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....