11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaVIJESTIKORONA RAČUNI: HEP vam neće isključiti struju, teleoperateri ne opraštaju, banke se...

KORONA RAČUNI: HEP vam neće isključiti struju, teleoperateri ne opraštaju, banke se još misle…

Mnogi su svoje djelovanje ograničili, a brojni su poslodavci u mjere protiv krize odlučili otpuštanjem svojih djelatnika


Mnoge građane zabrinulo je krizno stanje koronavirusa i u aspektima davatelja javnih usluga. Pojedini su odlučili izaći u susret, a neki ipak ne pomišljaju o odgađanju plaćanja.

Mnogi su svoje djelovanje ograničili, a brojni su poslodavci u mjere protiv krize odlučili otpuštanjem svojih djelatnika pa su mnogi ostali i bez primanja kao dodatna otegotna okolnost u doba ove epidemije. 

Ako i ne platite račune, zbog neplaćenih rata, HEP vam neće isključiti struju. Obustavili su, kažu, sve postupke isključenja struje i plina zbog aktualne situacije.

Teleoperateri ipak ne pomišljaju o odgodi plaćanja. Svi se tek hvale dodjelom nekih posebnih opcija za vrijeme koronavirusa. Tele 2 je tako poklonio internet, točnije 6 GB-a podataka, a učenicima svako tjedan dana daju 5 GB prometa podataka za online nastavu.

A1 i Hrvatski Telekom dijele slične pogodnosti, ali ni ovdje ne pomišljaju o nikakvim odgodama plaćanja.

Banke, kratko kazano, i dalje razmišljaju o načinima pomoći, a tek su neke ukinule naknadu za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka.

Iako su iz Hrvatske udruge banaka najavili ne poduzimanje nikakvih prisilnih mjera naplate dugovanja banke još model nemaju pa je i dalje ostalo ‘visjeti u zraku’ tko će imati tromjesečnu odgodu plaćanja kredita.

Izvor: Dalmacija News

ZADNJE OBJAVE