26 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRKonačno po nove krpice

Konačno po nove krpice

Trgovine tekstilom otvorile su svoja vrata početkom ovog tjedna uz posebne epidemiološke mjere. Naime, epidemiološka struka postavila je određene preporuke i ograničenja oko prodaje tekstila.

Primjerice, jedna od mjera je da se roba ne isprobava na licu mjesta već da se kupi i ako ne odgovara može se u određenom roku vratiti.

Kako ide prodaja odjeće u ovim vremenima doznali smo od vlasnice trogirskog butika „LU“ Marije Orlić.

-Otvorili smo svoja vrata za kupce 11. svibnja poštujući sve  epidemiološke mjere koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Kupaca ima čak i više nego što smo očekivali. Mi mali obrtnici ne radimo s veliki količinama odjeće te nam nije isplativo da nam kupci isprobanu odjeću vrate i da ona stoji pet dana u butiku. Stoga, imamo parno peglo s kojim nakon svakog isprobavanja odjeću dezinficiramo. O zaradi je prerano govorit. To ćemo znati za nekih desetak dana, a ono što moram naglasiti u našim trgovinama u TC Marisi Trogir i na Cankarevoj poljani kod HNK-a u Splitu neće biti otkaza. Trenutno koristimo mjere koje je osigurala Vlada i nadamo se najboljem – zaključila je Orlić.

ZADNJE OBJAVE