22 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAKaštel Lukšić: Posjetite trodnevni Praznik cvijeća i uživajte u brojnim aranžmanima i...

Kaštel Lukšić: Posjetite trodnevni Praznik cvijeća i uživajte u brojnim aranžmanima i izlošcima

 U petak s početkom u 20 sati svačano se otvara 18. Praznik cvijeća “Miljenko i Dobrila u cviću” u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću 

U sklopu priprema turističke sezone Turistička zajednica Grada Kaštela, udruge “Lijepa naša Kaštela”, Bijaći, Savjetodavna služba SDŽ i Odgojno-obrazovne ustanove Kaštela, OŠ Ostrog i Botanički vrt, S.Š. Braća Radić, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela organiziraju tradicionalnu akciju “Lipa su lipa moja Kaštela”.

Večeras se s početkom u 20 sati svačano otvara 18. Praznik cvijeća “Miljenko i Dobrila u cviću” u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Na ovoj manifestaciji moći ćete vidjeti aranžmane, instalacije i cvjetne izloške brojnih izlagača s područja Kaštela i županije.

Akcija se sastoji od:

-Skupljanja i odvoza krupnog otpada koji već tradicionalno traje 2 tjedna prije početka praznika cvijeća: od 02.05.- 12.05.2018.

 -Podjele letka s pozivom građanima na uređenje svojih vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno obrazovnim ustanovama, sa datumima i mjestima za odvoz glomaznog otpada.

-31. Natjecanja odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i sprovođenja edukacije učenika o očuvanju prirode – obilazak povjerenstava 08.05.2018.

-27. Natjecanja za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta. Posebno pozivamo vlasnike turističkih objekata da kandidiraju okoliše svojih objekata, kao i sudionike iz Kaštelanske zagore da prijave svoje lijepe vrtove, okućnice i balature – obilazak povjerenstva 09.05.2018.

5.18. Kaštelanskog praznika cvijeća, koji će ove godine biti održan u Kaštel Lukšiću u Dvorcu Vitturi od 11.05.-13.05.(petak – nedjelja)

Petak , 11.05.2018., Dvorac Vitturi, K.Lukšić

20.00 – Svečanost otvaranja uz nastup sopranistice Antonije Teskera, tenora Bože Pešića Jurića i pratnju prof. Velića, te klape Štorija

Subota, 12.05.2018., Park Vitturi, K. Lukšić

18.30 – Cvjetna povorka (Pastoralni centar – Park Vitturi ), K. Lukšić sudjeluju : djece kaštelanskih vrtića, Plesni klub K7, Kaštelanske mažoretkinje, Mažoretkinje grada Kaštela i KUD Zaninović, KUD Karol Wojtyla. Uz zabavni program provest će se dodjele diploma i nagrada sudinicima po svim kategorija.

18. Kaštelanski praznik cvijeća sastoji se od izložbe dendrološkog materijala, rezanog cvijeća, cvijetnih aranžmana- na temu Miljenka i Dobrile, kompozicija cvijeća i suvenira, suhog cvijeća i originalnih umjetničkih predmeta.

Treći dan manifestacije, u nedjelju, svi koji nisu to stigli učiniti prethodna dva dana tijekom kojih će dvorac Vitturi biti otvoren za posjetitelje, moći će razgledati postavljenu cvjetnu izložbu, u vremenu od 9 do 20 sati. 

Izvor: Dalmacija Danas

ZADNJE OBJAVE