10 C
Trogir
Petak, 27 siječnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRJednokratna pomoć za radnike Brodotrogira koji nisu primili plaću tri ili više...

Jednokratna pomoć za radnike Brodotrogira koji nisu primili plaću tri ili više mjeseci, a koji imaju prebivalište u Trogiru

Svjesni situacije u kojoj se nalazi velik broj radnika Brodotrogira te činjenice kako već mjesecima nisu primili plaću, Grad Trogir donio je jednokratnu mjeru pomoći za one radnike koji imaju prebivalište na području Grada Trogira te plaću nisu primili tri ili više mjeseci.

Riječ je o konkretnoj mjeri, odnosno jednokratnoj isplati 3.000,00 kn te ovim putem pozivamo sve one na koje se ova mjera odnosi, tj. koji rade u Brodotrogiru, imaju prebivalište u Trogiru i nisu primili plaću tri ili više mjeseci, da se jave u gradsku upravu Grada Trogira.

Za ostvariti pravo na mjeru jednokratne pomoći potrebno je dostaviti potvrdu o neisplati plaće protekla tri mjeseca ili više te presliku osobne iskaznice. Rok za prijavu je do 2. travnja 2021. godine, a navedene dokumente moguće je dostaviti u pisarnicu osobno ili putem maila ivana.soric@trogir.hr, a više informacija može se dobiti i pozivom na 021/444-585.

  • Ovom mjerom želja nam je pomoći našim sugrađanima i njihovim obiteljima koji se već mjesecima nalaze u nezavidnoj situaciji, koja je sigurno dodatno naglašena i zbog pandemije te smo zato izdvojili sredstva u proračunu, a sve s nadom da će se ova situacija čim prije završiti, poručili su iz Grada Trogira.

Grad Trogir nastavit će raditi sve što je u našoj moći kako bi se ova situacija čim prije riješila te kako bi se radnička prava ispoštovala. U stalnom smo kontaktu s vlasnikom, kao i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te očekujemo i inzistiramo da se radnicima što prije isplate zarađene plaće. Također, kao i uvijek do sada, stojimo na raspolaganju predstavnicima Stožera za obranu Brodotrogira za sve prijedloge kojima Grad Trogir može pomoći.

  • Zahvaljujemo gradonačelniku Anti Biliću i Gradu Trogiru na odluci o jednokratnoj pomoći radnicima škvera koji mjesecima ne primaju plaće. Nakon uporne borbe, izvještavanja o ovrhama koje su počele stizati radnicima zbog neisplata plaća, u razgovorima sa gradonačelnikom Antom Bilićem, SZOBT je uspio senzibilizirati gradsku Upravu, te su donijeli ovu odluku. Obavještavamo sve zaposlenike HBT-a i Hull-a koji nisu dobili plaću od listopada 2020. da sa potvrdom o neisplatama i osobnim dokumentima otiđu u općinu i podnesu zamolbu za pomoć. Grad pomoć može isplatiti samo građanima sa prebivalištem u Trogiru. Za ostale ćemo se, uz pomoć gradonačelnika, pokušati izboriti da dobiju jednokratnu pomoć od svoje općine (grada). Nadamo da će i njihovi čelnici imati sluha za nezavisnu situaciju radnika koji mjesecima ne primaju svoje plaće, poručili su iz SZOBT.

ZADNJE OBJAVE