19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAJednoglasno usvojen proračun Grada Trogira za 2018. godinu, gradonačelnik Bilić: Proračun je...

Jednoglasno usvojen proračun Grada Trogira za 2018. godinu, gradonačelnik Bilić: Proračun je ambiciozan, ali je ostvariv

Prijedlog proračuna Grada Trogira za 2018. godinu prihvaćen je danas jednoglasno na 6. sjednici Gradskog vijeća.Glasalo se po sljedećim točkama dnevnog reda: 

1.Prijedlog Proračuna Grada Trogira za 2018.g. i Projekcije Proračuna Grada Trogira za 2019.-2020.g., 2. Prijedlog Plana razvojnih programa investicija,kapitalnih pomoći i donacija Grada Trogira za razdoblje 2018.-2020.g., 3. Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Trogira za 2018.g., 4. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o preuzimanju potraživanja koja tvrtka Croatia tehnički pregledi d.o.o. Zagreb ima prema društvu Dobrić d.o.o., 5. Prijedlog Odluke o produljenju važenja „Revizije Programa ukupnog razvoja Grada Trogira”, 6. Prijedlog Zaključka o odobravanju Programa rada Savjeta mladih Grada Trogira s financijskim planom za 2018.g., 7. Analiza stanja sustava civilne zaštite Grada Trogira za 2017.godinu i Plan razvoja sustava civilne zaštite Grada Trogira za 2018.

Za sve točke dnevnog reda, njih 7, ruku je podiglo svih devet prisutnih vijećnika. Naime, nakon aktualnog sata vijećnici koalicije HDZ-a i HSP-a napustili su sjednicu nakon što im predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša, pozivajući se na poslovnik, nije uvažio prijedlog za minutu šutnje za generala Slobodana Praljka, odnosno nakon što nije uvažio prijedlog da se odluka za minutu šutnje donese glasanjem.

Planirani proračun Grada Trogira za 2018. godinu je 92.758.130 kuna.

– Proračun je ambiciozan, socijalno osjetljiv i što je najvažnije – ostvariv. Ono što je novost je 27 milijuna kuna dodatnih sredstava kojih nije bilo u proteklim godinama, a koje ćemo dobiti kroz, među ostalim, povrat sredstava od sanacije Dobrića, od poreza na dohodak, od sredstava za obnovu Parka Garagnin, od prihoda Kule Kamerlengo koju će preuzeti grad, povećanja boravišne takse… – naveo je gradonačelnik.

Istaknuo je kako je razina socijalnih davanja povećana te kako će sljedeće godine osigurati besplatne učenike za sve osnovnoškolce te davanja za umirovljenike kroz subvencioniranje prijevoza na gradskim linijama. Među ključnim projektima u sljedećoj godini gradonačelnik je istaknuo digitalizaciju gradske uprave i njenu rekonstrukciju, brendiranje grada, početak realizacije POS stanova, izgradnju vrtića na predjelu Brigi, pripremu dokumentacije za obnovu kino dvorane, uređenje trga na ribarnici, pripremu dokumentacije za uređenje trga Lučica i još niz projekata. 

Foto:ZK

{gallery}vijece09{/gallery}

ZADNJE OBJAVE