31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRJE LI 24. LIPNJA KRAJ ISCRPLJUJUĆOJ AGONIJI

JE LI 24. LIPNJA KRAJ ISCRPLJUJUĆOJ AGONIJI

Danas poslijepodne bit će za promet otvoren dio Ulice kardinala Alojzija Stepinca od tržnice i ribarnice do raskrižja s ulicom Put kapelice, oko tristotinjak metara od ukupno njih 700 koliko se uređuje u sklopu njezine cjelovite rekonstrukcije čiji nositelj je Županijska uprava za ceste, a radove vrši građevinska tvrtka Cestar. Da će se ta dionica na kojoj su radovi započeli prije dva mjeseca asfaltirati i otvoriti 18. lipnja, prošlog tjedna najavili su iz ŽUC-a i Cestara i to je prvi put kako je ispoštovan rok njezinog uređenja, od njih šest prekoračenih.

Od Hrvoja Balića, voditelja službe za građenje pri ŽUC-u doznajemo da će se vozilima moći prometovati od tržnice i ribarnice do spomenutog raskrižja s ulicom Put kapelice i nastaviti dalje njome prema istočnom dijelu Travarice, a prema Segetu odnosno zapadnom ulazu u Trogir se neće moći, jer se od ulaza na parking T1 do onoga pokraj Doma zdravlja još obavljaju zahtjevni građevinski radovi. Od Doma zdravlja do granice sa Segetom gdje je kraj Stepinčeve ulice u oba smjera i dalje će se promet odvijati razrovanom cestom uz pomoć semafora.

Balić tvrdi da će se do ponedjeljaka, 24. lipnja asfaltirati svih sedamsto metara te županijske ceste čija rekonstrukcija je od početka zadala velike glavobolje građanima, i trogirskoj gradskoj vlasti, i da će se njome moći normalno prometovati u oba smjera.

Kada će se prestati s radovima koji uključuju postavljanje kamena na zidovima pokraj nogostupa i onih na nogostupima s obzirom da se ulazi u srce turističke sezone i zatvoriti to gradilište koje je donijelo i niz financijskih gubitaka lokalnim obrtnicima te gradskom komunalnom poduzeću „Trogir holding“, trebali bi doznati ovoga petka kada će gradilište obići Petar Škorić, ravnatelj ŽUC-a, Jozo Rako, direktor Cestara sa suradnicima i inženjerima koji su nadgledali cijeli taj posao. Dakako, na tom obilasku kao i na svim ranijima bit će i trogirski gradonačelnik Ante Bilić, koji je danas kazao kako je izvođač radova svojim kašnjenjem od šest mjeseci cijeli grad doveo u nezavidnu situaciju, a da neuredno gradilište i kaos na njemu te građevinski otpad koje je ostavio na sve strane, na prilazu parkingu T1 i onome pokraj Doma zdravlja i parku Soline ne pružaju nimalo lijepu sliku koju bi turisti i posjetitelji mogli ponijeti sa sobom za uspomenu iz Trogira koji nosi epitet dalmatinskog bisera.

Kod Trogirana nema više strpljenja kao ni kod onih koji vode taj grad, pa je 24. lipnja dan koji će pokazati je li ovoj agoniji došao kraj ili pak nije.

GORDANA DRAGAN

Foto: ŽUC

ZADNJE OBJAVE