31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRJAKŠIĆ: „GODINE NEODRŽAVANJA I ZANEMARIVANJA TROGIRSKOG, I NE SAMO TOG DOMA ZDRAVLJA,...

JAKŠIĆ: „GODINE NEODRŽAVANJA I ZANEMARIVANJA TROGIRSKOG, I NE SAMO TOG DOMA ZDRAVLJA, DOVELE SU DO SITUACIJE DA NAM DOMOVI ZDRAVLJA PRED OČIMA PROPADAJU“

U našu redakciju stiglo je priopćenje županijske vijećnice u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije iz redova SDP-a Ružice Jakšić vezano za godišnji izvještaj ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marka Rađe koji je sutra na dnevnom redu Županijske skupštine.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

  • Koliko benefita u zdravstvenoj skrbi imaju Trogirani i stanovnici okolnih općina od iscrtavanja signalizacije na parkingu Doma zdravlja u Trogiru, vrijednost radova 2600 eura, koji je ujedno i jedino ulaganje Županije u trogirski Dom zdravlja u cijeloj prošloj godini? Imali smo malo, malo više sreće nego Makarani, jer je prema izvješću ravnatelja Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije, Marka Rađe, u makarski DZ uloženo najmanje, svega 1712 eura. Neki drugi imali su puno više sreće pa je tako prvi na listi po ulaganju DZ Solin sa 240 tisuće eura, a slijedi ga Imotski sa 162 tisuće eura. Godine neodržavanja i zanemarivanja trogirskog, i ne samo trogirskog Doma zdravlja, dovele su do situacije da nam Domovi zdravlja pred očima propadaju. Neodržavanje i nebriga su vidljivi golim okom na izgledu fasade i okoliša. Prva slika koju vidite kad dolazite u DZ su ruzinava vrata, gurle i stupovi, smeće na svakom koraku, zapušteno zelenilo, a napuknute podne pločice i rupe stalna prijetnja sigurnosti pacijentima stoje tako već nekoliko godina. Ako vam se dogodi da zapnete i padnete na nekoj od rupa u podu, iduća prepreka su vam najvjerojatnije zatvorena vrata Hitne pomoći, jer je tim na intervenciji, a u ordinaciji nema ni medicinske sestre da vam barem pruži prvu i neophodnu pomoć. Da ne znamo da se unutar DZ odvija rad, mislili bi da je zgrada napuštena i prepuštena zubu vremena. Rukohvat na glavnom ulazu u DZ, iako sam ravnatelju Rađi u nekoliko navrata skrenula pozornost na to, jer bez rukohvata osobe sa smetnjama u kretanju bez oslonca ili pomoći drugih ne mogu se popeti stepenicama glavnog ulaza u DZ, još nismo dočekali. No, to nisu svi problemi trogirskog DZ. Parking je posebna priča, jer ŽDZ nije još uvijek riješio imovinsko pravne odnose, a zbog toga došlo je do sudskog spora s bivšim koncesionarem parkinga. Na parkingu vlada pravi kaos na koji nemaju nadležnost komunalni redar, a ni prometni, te su često ugroženi životi pacijenata jer kola Hitne pomoći ne mogu proći zbog nepropisno parkiranih vozila. Trogirani se s pravom mogu zapitati koliko su izdvojili u proračun Županije i koliko im se iz proračuna vratilo. Odgovor znamo. Mizerija.

ZADNJE OBJAVE