15 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRIznenađenje na mobilnim kartama koje buni vozače: Čiovski most već je gotov!

Iznenađenje na mobilnim kartama koje buni vozače: Čiovski most već je gotov!

Zanimljivo, most je ucrtan u aplikaciju u svim mogućim prikazima, uključujući i satelitsku snimku

Na zanimljivu stvar ukazalo nam je nekoliko čitatelja koji koriste Apple mobilne uređaje. Naime, na aplikaciji “Maps” iz App storea Čiovski most već je ucrtan! Ovakva situacija već zbunjuje neke korisnike jer, naravno, mosta u stvarnosti – nema! U Appleu su očito povjerovali prethodnim obećanjima naših političara i građevinskih tvrtki o roku dovršetka ovog tako čekanog mosta, no vjerojatno nisu ukalkulirali poslovično uobičajeno kašnjenje sa svim mogućim rokovima kada sje u pitanju izgradnja infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj.

Zanimljivo, most je ucrtan u aplikaciju u svim mogućim prikazima, uključujući i satelitsku snimku. Da se Appleu zaista žurilo s Čiovskim mostom možete se uvjeriti na svom Apple uređaju, ako ga posjedujete.

U međuvremenu, most Čiovo kopno, kojeg stanovnici Trogira i Čiova čekaju kao ozebao sunca, trebao je biti dovršen još prije tri godine. No, kako to kod nas obično biva, s gradnjom je zapelo, nedostajalo je radnika, mijenjao se izvođač pa na most dugačak tek nešto više od pola kilometra stanovnici Čiova i Trogira još čekaju.

Iz Hrvatskih cesta uvjeravaju kako sve ide prema dinamičkom planu. “Građevinski radovi se odvijaju na pristupnim cestama dok se drugi dio radova vezan uz čeličnu konstrukciju mosta odvija u pogonu. Na samome gradilištu odvijaju se i pripremni radovi koji su potrebni za doček obrađenih konstrukcija i početak radova na montaži istih”, – istaknuli su nedavno u Hrvatskim cestama uvjeravajući da će most biti gotov do ljeta.

Izvor: Dalmacija danas

 

ZADNJE OBJAVE