22 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRIzložba “Riječ” Margarete Peršić od 1. lipnja u Trogiru

Izložba “Riječ” Margarete Peršić od 1. lipnja u Trogiru

Interesantnu izložbu Margarete Peršić “Riječ” moći ćete razgledati u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira od 1. do 15. lipnja 2023.

“Riječ” Margarete Peršić je neizgovorena, ona je oslikana u dvadeset i osam slika koje zajedno čine “Tihu knjigu” – slikovnicu za odrasle. Iako su slike okupljene pod nazivom “Riječ” – u samoj slikovnici nema niti jedne napisane riječi!

Čega onda ima, pitate se?

Glazbe ima. Predivne. I slika. Neka vam govore dok šute, dok zvuče. A vas pozivam da počujete glazbu koja izvire iz njih, otvorite slike u sebi potaknuti slikama smještenim u okvire polaroidnih fotografija, izdvojenih trenutaka u vremenu koje nam nestaje pred očima. Pozivam vas da ispričate priču. Da pronađete riječ po kojoj sve priče nastaju i po kojoj sve postaju. Žive i ostaju. U nama. U drugima. Da uđete u špil, izgovorite ju na glas i zaigrate (na) kartu koja uvijek dobiva”, poručuje autorica.

Margareta Perišić rođena je u Zagrebu 1976. godine. Članica je HSZU-a, HDLU-a i ULUPUH-a. U svojem životopisu kaže da je pozavršavala neke škole, a da onu životnu još teše. Izrađuje lutke i njihove haljinice, slika slike i slikovnice, pripovijeda priče i bajke – u nekima od njih je kraljica, u nekima pere posuđe… Margaretin rad možete pratiti na internetskoj stranici Magisdolls te na Facebooku

Veselimo se vašem dolasku!

Radno vrijeme izložbenog prostora je od ponedjeljka do subote (osim blagdanima), od 10:00 do 13:00 te od 17:00 do 20:00 sati.

Tekst & Foto: MGT

ZADNJE OBJAVE