17 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAIzložba fotografija "Trogir - grad kao vrijeme star" i fotografski natječaj "Trogir...

Izložba fotografija “Trogir – grad kao vrijeme star” i fotografski natječaj “Trogir u fokusu”

Trodnevna izložba fotografija “Trogir – grad kao vrijeme star” održavat će se u atriju Muzeja grada Trogira od subote, 5. kolovoza do ponedjeljka 7. kolovoza. Samim otvaranjem izložbe, 5. kolovoza u 20:00 sati službeno započinje 3. Međunarodni tjedan mladih u Trogiru, u organizaciji Savjeta mladih grada Trogira.


Izložbu fotografija koju čine najbolje fotografije s do sada održanih natječaja “Trogir u fokusu”(2015. i 2016.) otvorit će Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika grada Trogira i Ante Škrobica, predsjednik Savjeta mladih grada Trogira. 

Na izložbi će biti izložena fotografija Love for life Angele Buličić, koja je osvojila 1. mjesto 2015. godine; fotografije Glorijet (1. mjesto 2016. godine) i Šentada autorice Ane Curavić; tri fotografije Petre Kakić – Triptih za maštu (1. mjesto 2016.), Promatrač iz prošlosti i Projdi ispo volta te tri fotografije Katice Letice  – Ljepota starosti, Dobrodošli u prošlost i Stvarna sreća (3. mjesto 2015.). Trogir se našao u fokusu Joška Hercega u fotografiji Gledam te, Zlatana Letice u fotografijama Bezvremenska vrata (3. mjesto 2016.) i Prošlost u sadašnjosti te Antonia Miše u fotografiji Party antika (2. mjesto 2015.) koje također čine postav ovogodišnje izložbe “Trogir – grad kao vrijeme star”.

Možda vas baš prošlogodišnje fotografije koje su osvojile 1., 2. i 3. nagradu inspiriraju da se prijavite na natječaj “Trogir u fokusu” ove godine (prijave se zaprimaju do 4. kolovoza u 23:59!)… Zato vam u nastavku donosimo pravila sudjelovanja u natječaju “Trogir u fokusu” 2017. godine, koja možete pronaći na stranicama Grada Trogira.

Trogir ima puno toga za reći, ali se nekad ne može sve iskazati riječima. Svijetu želimo prenijeti poruku da „slika vrijedi više od tisuću riječi“, a za to nam treba Vaša pomoć. Vlastiti pogled, doživljaj i emocija su jedinstveni. Važno je uhvatiti svoj osobni sretni trenutak i baš takvom fotografijom želimo prenijeti bit Trogira.

Ovaj se natječaj organizira u svrhu promocije grada Trogira, njegovih ljepota i posebnosti, a osim promocije grada i njegovih turističkih vrijednosti, cilje je natječaja i upoznavanje javnosti s kulturnim, povijesnim, turističkim i svim ostalim znamenitostima grada Trogira. Također, želja nam je omogućit natjecateljima osvajanje vrijednih nagrada.

Želimo Vam uspješno svjetlo i s radošću očekujemo Vaše radove!, poručuju iz Savjeta mladih grada Trogira.

Pravila natječaja: 

1. Organizator natječaja je Savjet mladih Grada Trogira (u daljnjem tekstu SMGT) uz pokroviteljstvo Grada Trogira (u daljnjem tekstu GT) i Turističke zajednice Grada Trogira (u daljnjem tekstu TZGT).

2. Natječaj je otvoren za sve građane Republike Hrvatske, ljubitelje fotografije, amatere i profesionalce. Sudionici su foto natječaja ravnopravni.

3. Prijave se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail trogirufokusu@gmail.com zaključno s 4. kolovoza 2017. u 23:59h uz osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon i email).

4. Dana 5. kolovoza 2017. svi će natjecatelji biti obaviješteni o zaprimljenoj prijavi i pozvani na zajednički sastanak koji će se održati 6. kolovoza 2017. u 9 h u uredu TZGT-a. Na tom će sastanku sudionici dobiti upute o tome što i gdje fotografirati.

5. Fotografije se šalju isključivo elektronskim putem na e-mail adresu trogirufokusu@gmail.com, zaključno s 6. kolovoza 2017. u 16 h. Fotografija u JPEG (.jpg) formatu treba sadržavati naziv autora (ime i prezime autora), naziv fotografije te može biti maksimalno 900 pixela po dužnoj stranici. Primjer: marko_markovic_nazivfotografije_01.jpg.

6. Prilikom slanja fotografija dozvoljeno je slanje maksimalno triju fotografija po natjecatelju putem e-mail-a. Također je potrebno u e-mail-u poslati i osobne podatke: ime i prezime autorice/autora, adresu autorice/autora, kontakt telefon i kontakt e-mail

7. Nije dopušteno slanje tuđih fotografija, niti navođenje istih kao svojih.

8. Fotografije mogu biti dodatno obrađene u programima za obradu fotografija samo po pitanju dorade svjetla i oštrine. Veće izmjene na fotografijama nisu dopuštene.

9. Fotografije za izbor odabrat će stručni žiri koji se sastoji od 5 članova. Članovi su žirija predstavnici organizatora i pokrovitelja.

Sve odluke žirija konačne su i neopozive.

10. Stručni će žiri nagrađnene radove ocjenjivati prema ideji, tehničkoj kvaliteti, realizaciji, zanimljivosti i kvaliteti prikaza zadane teme.

11. Stručni će žiri dodijeliti jednu prvu nagradu u iznosu od 1000,00 kn, jednu drugu u iznosu od 750,00 kn i jednu treću nagradu u iznosu od 500,00 kn. Također, nagrađenima će biti uručeni i poklon paketi SMGT-a.

12. Nagrađene slike bit će izložene u Kneževom dvoru dana 6. kolovoza 2017. u 21 h, kada će se uručiti i nagrade.

13. Sva moralna i materijalna autorska prava na fotografije zadržavaju autori. Slanjem fotografija na natječaj, autori dopuštaju korištenje fotografija u promotivne svrhe GT-a, TZGT-a i SMGT-a, uz obavezu da se u tim slučajevima navede ime autora objavljene fotografije.

14. Fotografije koje pristignu nakon završetka natječaja i/ili fotografije koje ne budu odgovarale propozicijama iz natječaja neće se uzeti u obzir.

15. Slanjem fotografija na foto natječaj “Trogir u fokusu” sudionici prihvaćaju sve gore navedene uvjete.

{gallery}foto5{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE